UA-49499200-1

Την ίδρυση Γραφείου Διαβατηριακού Ελέγχου στη Νεάπολη ζητά ο Ν. Κρητικός

Σε κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προέβη ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, με αντικείμενο αυτής την πρόταση σύστασης, στελέχωσης και λειτουργίας Γραφείου Διαβατηριακού Ελέγχου, με έδρα τη Νεάπολη.

Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ερώτηση, η δημιουργία αρμόδιου Γραφείου προβάλλει ως αναγκαία, δεδομένου ότι ο Αστυνομικός Έλεγχος των περιπτώσεων που χρήζουν διαβατηριακού ελέγχου και εμπίπτουν στη χωρική αρμοδιότητα του Δήμου Μονεμβασίας, διενεργείται από την πλησιέστερη Αστυνομική Υπηρεσία ελέγχου διαβατηρίων και συγκεκριμένα το Γραφείο Ελέγχου Διαβατηρίων του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου.

«Επισημαίνω, επίσης, πως βάσει του Π.Δ. 95/95, ο λιμένας Νεάπολης Βοιών-Λακωνίας έχει καθορισθεί ως σημείο εισόδου προσώπων στο Ελληνικό έδαφος και εξόδου από αυτό», αναφέρει ο κ. Κρητικός, επισημαίνοντας πως προκύπτει εύλογο θέμα από την απόσταση ανάμεσα στις δύο περιοχές, ενώ εν γένει είναι δυσλειτουργικό και χρονοβόρο ο διαβατηριακός έλεγχος να διενεργείται από το αρμόδιο Τμήμα Γυθείου.

Check Also

Απαγόρευση καύσης από σήμερα 15/4 σε όλη την Πελοπόννησο

Απαγορεύεται η χρήση πυρός από σήμερα 15 Απριλίου 2024 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξαιτίας των καιρικών …

G-EZ117CQG76