UA-49499200-1

Την ένταξη της Σπάρτης στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ζητά το Επιμελητήριο Λακωνίας

Με επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Πρόεδρο Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο και τον  Πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ κ. Θανάση Βασιλειάδη, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Παναρίτης, το Επιμελητήριο Λακωνίας ζητά την ένταξη της Σπάρτης στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία.

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή:

Αξιότιμε κε Υπουργέ,
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Η Ολυμπιακή Φλόγα ανά 4 χρόνια ξεκινά το ταξίδι της από τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και καταλήγει στη χώρα όπου έχει τη τιμή να τους φιλοξενήσει. Το τελετουργικό της μεταφοράς της Ολυμπιακής Φλόγας προσελκύει το βλέμμα εκατομμυρίων ανθρώπων ανά το κόσμο. Αδιαμφησβήτητα αποτελεί ένα παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός – στο οποίο η χώρα μας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο – και  λειτουργεί ως μέγιστη προβολή – προώθηση της ιστορίας, του πολιτισμού μας, αλλά και του τουριστικού μας προϊόντος.

Πρόσφατα είδαμε το διαφημιστικό σποτ της Ολυμπιακής Επιτροπής με τις πόλεις σταθμούς της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας το οποίο έχει κατακλύσει τα social media.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι μία από τις περιοχές που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην ιστορία, η Σπάρτη, εξαιρείται της διαδρομής. Η φημισμένη ανά τον κόσμο ιστορία της λακωνικής πρωτεύουσας, σημαντικό στοιχείο της πολιτιστική μας κληρονομιάς και η μοναδική κουλτούρα της, που ενέπνευσαν ακόμα και το χολιγουντιανό κινηματογράφο, δεν μπορεί να εξαιρεθεί από την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία.   

Ως Λάκωνες αλλά και ως θαυμαστές και υποστηρικτές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, θεωρούμε ότι η Σπάρτη πρέπει να συμμετέχει στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία. Η Λακωνική – Σπαρτιατική ιστορία είναι αναμφισβήτητα κομμάτι του Ολυμπιακού Πνεύματος και η έμπρακτη απόδοση τιμής στην υφιστάμενη αυτή σχέση είναι χρέος όλων μας, γι’ αυτό παρακαλούμε θερμά όπως μεριμνήσετε για την ένταξή της.

Check Also

Νεάπολη: Αύριο Τετάρτη η πρεμιέρα της θεατρικής παράσταση «Αέρας»

Από αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου, στις 20:30, στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης και για 3 …

G-EZ117CQG76