UA-49499200-1

Τεχνολογία της Jaguar Land Rover ενάντια στις… λακκούβες

14.6.2015_Τεχνολογία της Jaguar Land Rover ενάντια στις... λακκούβες

Την εξοικονόμηση δισεκατομμυρίων ευρώ και δολαρίων για τους οδηγούς αυτοκινήτων θα μπορούσε να έχει η έρευνα «Pothole Alert» της Jaguar Land Rover.

Η εν λόγω τεχνολογία, που επιδεικνύεται στο όχημα επίδειξης Range Rover Evoque, επιτρέπει τον εντοπισμό τρυπών/ λακκουβών στον δρόμο και το βάθος/ βαθμό επικινδυνότητάς τους- όπως και προβληματικά καπάκια υπονόμων, και ρυθμίζει ανάλογα το σύστημα αναρτήσεων.

Ακόμη, η τεχνολογία αυτή θα επιτρέπει τον διαμοιρασμό των δεδομένων (π.χ. σχετικά με τη θέση και την επικινδυνότητα των λακκουβών) σε πραγματικό χρόνο με άλλα αυτοκίνητα, έτσι ώστε όλα τα υπόλοιπα οχήματα να «γνωρίζουν» ποια σημεία είναι επικίνδυνα.

Η έρευνα γίνετια σε εξέλιξη με το δημοτικό συμβούλιο του Κόβεντρι, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς ο διαμοιρασμός δεδομένων και στοιχείων με τις αρχές θα μπορούσε να βοηθήσει στην επιτάχυνση και την αύξηση της αποτελεσματικότητας των οδικών έργων επιδιόρθωσης.

Όπως αναφέρει ο Dr. Μάικ Μπελ, Global Connected Car Director της εταιρείας, τα οχήματα αυτά, εξοπλισμένα με σύστημα MagneRide, διαθέτουν εξελιγμένους αισθητήρες οι οποίοι επιτρέπουν τη δημιουργία «προφίλ» της επιφάνειας του δρόμου, κάτω από τους τροχούς.

Παρακολουθώντας την κίνηση του οχήματος και τις αλλαγές στο ύψος των αναρτήσεων, το αυτοκίνητο είναι σε θέση να διαμορφώνει/ μεταβάλλει τα χαρακτηριστικά αναρτήσεων, παρέχοντας στους επιβάτες πμεγαλύτερη άνεση, ειδικά σε ανώμαλους δρόμους.

Το επόμενο βήμα για το project αυτό είναι η εγκατάσταση νέας τεχνολογίας ανίχνευσης επιφάνειας δρόμου στο Range Rover Evoque, περιλαμβανομένης εμπρόσθιας ψηφιακής κάμερας.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στα Χανιά το διεθνές συνέδριο Οικολογικής Μηχανικής από 1-5/10

Το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society – IEES) θα λάβει χώρα στην …

G-EZ117CQG76