UA-49499200-1

Ταξιδεύουμε σε όλη την Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες με πρωταγωνιστή το χρώμα

%cf%83%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b7_%ce%bf%ce%af%ce%b1

Ξεφυλλίζουμε το φωτογραφικό λεύκωμα Colorific Greece, ξεχνάμε για λίγο το πού βρισκόμαστε και κάνουμε ένα πολύχρωμο ταξίδι σε όλη την Ελλάδα, μέσα από τις υπέροχες φωτογραφίες του Μίλτου Κουρμπόγλου.

Από το μπλε και το λευκό, που όλοι στον πλανήτη συνδέουν με την Ελλάδα, μέχρι το κόκκινο, το πορτοκαλί, το πράσινο, ακόμη και το μαύρο, ο Μίλτος Κουρμπόγλου κατάφερε να απαθανατίσει τις ομορφιές της χώρας μας, την καθεμιά με το δικό της χρώμα και να φτιάξει ένα πανέμορφο φωτογραφικό οδοιπορικό στην Ελλάδα των Χρωμάτων, το Colorific Greece (Εκδόσεις Αστερόπη).

Το λεύκωμα χτίστηκε με υλικά το Φως και το Χρώμα της Ελλάδας και με πηγές έμπνευσης τα μοναδικά τοπία, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τη χλωρίδα, την πανίδα, τους ανθρώπους, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας μας.

Ο Μίλτος Κουρμπόγλου, στον απόηχο της επιτυχίας του πρώτου φωτογραφικού του λευκώματος με τίτλο «Οι δρόμοι του καφέ – Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στα παραδοσιακά καφενεία της Ελλάδας», προχωρά στο Colorific Greece, έχοντας ως μοναδικό οδηγό του το χρώμα, αυτοτελές δομικό συστατικό της Ελλάδας. Μέσα στο χρωματιστό αυτό λεύκωμα, ο φωτογράφος ταξινομεί τις ομορφιές της χώρας μας σε χρωματικές ενότητες, συνθέτοντας κάτι σαν χρωματολόγιο και συνοδεύει τις φωτογραφίες του με κείμενο μεστό της Κωνσταντίνας Τασσοπούλου, η οποία φωτογραφίζει… λεκτικά βασικές και δευτερεύουσες ελληνικές αποχρώσεις.

Και για όσους νομίζουν ότι η μοναδικότητα και οι ομορφιές της Ελλάδας δε μπορούν να αποτυπωθούν σε μια φωτογραφία ή σε ένα χαρτί, ας ρίξουν μια ματιά λίγο παρακάτω.

ΛΕΥΚΟ
Στην Ελλάδα με δυο ονόματα, Λευκό και Άσπρο. Μήπως κρύβεται από κάποιον; Και να ήθελε, μπορεί; Λευκό της Ελλάδας, παντού.

%cf%83%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b7
Σαντορίνη, Καλντέρα. Το εκτυφλωτικό και ανηλεές φως του ελληνικού καλοκαιριού.

ΜΠΛΕ
Στην Ελλάδα το μπλε καρδιοχτύπησε για τ’ άσπρο. Το άσπρο του ασβέστη και του ξύλου το μπλε. Το παράθυρο που βλέπει στο γκρεμό. Απέναντι στέκει η Φολέγανδρος.

%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%86%ce%b7
Ανάφη, Μονή Καλαμιώτισσας.

ΠΡΑΣΙΝΟ
Το μπλε με το κίτρινο σπέρνουν στο χώμα πρασινάδες. Πεύκο. Ελιά. Ελιάς καρποί. Άπειρο πράσινο. Άπειρα πράσινα. Άλλο στη χλόη, άλλο στο αλμυρίκι.

%ce%ba%ce%b5%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7
Στις ακτές της λίμνης Κερκίνη.

ΚΟΚΚΙΝΟ
Χέρια που μάτωσαν από ένα ρόδι. Φράουλα στη γλώσσα. Δάχτυλα που κλέβουν τις ντομάτες από το μποστάνι. Αποχωρισμός

%ce%bc%cf%8d%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%82
Μύκονος, Ναυτικό Μουσείο.

ΚΙΤΡΙΝΟ
Μικρό. Θρασύ. Αυτό που βρίσκει τρόπους δόλιους κι αναρριχάται παντού. Στους τοίχους της Σύμης. Στην ανασφάλεια της πρωτόγονης ώχρας που από ένστικτο διαισθάνεται τον κίνδυνο.

%cf%83%ce%af%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%82
Σίκινος, Ηλιοβασίλεμα στη Ζωοδόχο Πηγή.

ΒΙΟΛΕΤΙ
Στο συρτάρι ξεχασμένη η λεβάντα, την ανακάλυψαν το μπλε και το κόκκινο.

%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%b9
Σκουτάρι, Μάνη. Λυγαριές.

ΓΚΡΙ
Το γκρι που δείχνει αναποφάσιστο. Προς τα πού να τραβήξει; Το γκρι που αν το θέλει πεισμώνει και γίνεται ασημί. Η γραμμή του ορίζοντα ενώνει ή χωρίζει; Το γκρι του αναπάντητου.

%ce%bb%ce%af%ce%bc%ce%bd%ce%b7-%cf%83%cf%84%cf%85%ce%bc%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b1
Λίμνη Στυμφαλία.

ΜΑΥΡΟ
Δεν στεριώνει εύκολα το μαύρο στην Ελλάδα. Το μαύρο της γιαγιάς το ξεβάφουν οι πλύσεις. Το μαύρο του παπά το ξανοίγει η πίστη. Το μαύρο απ’ το φιτίλι το φωτίζει το κερί.

%cf%83%ce%bf%cf%8d%ce%bd%ce%b9%ce%bf
Σούνιο, Ναός του Ποσειδώνα.

Η ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΕΛΛΑΔΑ

%cf%83%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b7_%ce%bf%ce%af%ce%b1
Σαντορίνη, Οία.

Γνωρίστε τον Μίλτο Κουρμπόγλου
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της Ψύξης και του Κλιματισμού.

Τον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με πάθος με τις αγαπημένες του δραστηριότητες: τη Φωτογραφία και τις περιηγήσεις ανά την Ελλάδα.

Το λεύκωμα COLORIFIC GREECE είναι η δεύτερη εκδοτική δουλειά του μετά την έκδοση το 2013 του βιβλίου του με τίτλο «ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ – Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στα παραδοσιακά καφενεία της Ελλάδας».

Σήμερα ζει στη Γλυφάδα της Αττικής με τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά τους, που είναι ακούραστοι εμψυχωτές και συμπαραστάτες στις φωτογραφικές εξορμήσεις του.

Info
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΣΤΕΡΟΠΗ
Λεωφ. Βουλιαγμένης 25, Γλυφάδα
210 963 8840

 

Πηγή: clickatlife.gr

Check Also

Το Μοναστήρι του Γρηγόρη*

Το μισογκρεμισμένο αυτό κτίριο βρίσκεται στο βουνό, πάνω από τη Μονεμβασία, σε απόσταση 1,5 χλμ …

G-EZ117CQG76