UA-49499200-1

«Ταξιδεύοντας στην Τέχνη»: Μια ενδιαφέρουσα έκθεση στη Σπάρτη

Η ARTOGETHER – Τέχνη ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), θα παρουσιάσουν στην Σπάρτη, την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, την έκθεση «Ταξιδεύοντας στην Τέχνη».

Η έκθεση υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και υποστηρίζεται, από το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών.

Η έκθεση περιλαμβάνει τα έργα 25 εικαστικών με αναπηρία, τα οποία συνδιαλέγονται με τα χειρόγραφα 25 λογοτεχνών εμπνευσμένα από την τέχνη των εικαστικών. Στόχος αυτής της γόνιμης προσέγγισης είναι να προβληθεί ευρέως το έργο καλλιτεχνών με αναπηρία, η ισότιμη καλλιτεχνική δημιουργία ατόμων με και χωρίς αναπηρία, καθώς και η μεταξύ τους συνεργασία.

Την έκθεση συνοδεύει το συλλεκτικό λεύκωμα «Ταξιδεύοντας την Τέχνη», το οποίο εκδόθηκε με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Στις σελίδες του αποτυπώνονται τα έργα, τα χειρόγραφα και οι σκέψεις των δημιουργών.

Συντονισμός προγράμματος: Μαριλένα Κουκούλη
Επιμέλεια έκθεσης: Νίκος Κόνιαρης, Σοφία Χρυσαφοπούλου
Διάρκεια έκθεσης: 9 έως 21 Ιουνίου 2021
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης,10:00 – 18:00
Είσοδος: Ελεύθερη

Όλοι οι χώροι του Mουσείου είναι προσβάσιμοι σε άτομα με κινητικά προβλήματα και χρήστες αμαξιδίων.

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76