UA-49499200-1

Ταξίδι στον Πολιτισμό από το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αρχαία Ελλάδα

Από τη Δευτέρα, 10 έως και το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022,ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ΕΦΑΕ  (Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αρχαία Ελλάδα) ανανεώνει το ραντεβού του με μαθητές από Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΑΓΩΝ».

Πρόκειται για μία πολυδιάστατη εκπαιδευτική, βιωματική εμπειρία που στόχο έχει όχι μόνο την προβολή και προώθηση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά τη δημιουργική ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, θέτοντας τις βάσεις για το σχεδιασμό ενός μέλλοντος ηθικά βιώσιμου.

Για πέντε ημέρες, οι μαθητές θα είναι πολιτιστικοί ρεπόρτερ, ερχόμενοι σε επαφή με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό μέσα από μία μοναδική εμπειρία αφήγησης. Μία εμπειρία που πλαισιώνεται από παραστάσεις, συζητήσεις και πολλά δημιουργικά εργαστήρια (θεάτρου, χορού, μουσικής, γλυπτικής, μαγειρικής) και που ολοκληρώνεται με τη δημιουργία σύντομων ψηφιακών έργων (Digital Historical-Artistic Divulgator).

Έτσι, με έναν πολύ δημιουργικό τρόπο, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την ιστορία, βλέπουν με μία άλλη ματιά τα όσα διδάσκοντα στο σχολείο, ανταλλάσσουν απόψεις και ιστορίες για τον πολιτισμό και την ιστορία τους, γίνονται ομάδα, συνεργάζονται, παίζουν, αλληλοεπιδρούν με όρους δημοκρατικούς και ανακαλύπτουν την ταυτότητα του πολιτισμού τους.

Όπως και στην πρώτη εκδοχή του εκπαιδευτικού προγράμματος, έτσι και τώρα, τα παιδιά θα ταξιδέψουν σε Δελφούς, Κόρινθο, Άργος, Νεμέα, Αρχαία Ολυμπία και Αθήνα, δημιουργώντας ένα πολιτιστικό δίκτυο ανάμεσα στις πόλεις που φιλοξένησαν καλλιτεχνικούς και αθλητικούς αγώνες κατά την αρχαιότητα.

Μία μικρή γεύση από την πρώτη εκδοχή του Προγράμματος «ΑΓΩΝ», μπορείτε να βρείτε εδώ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΑΓΩΝ» εντάσσεται στους σκοπούς του «Erasmus+ 2023» και συγκεκριμένα στο πρότζεκτ  «Mare Nostrum», στόχος του οποίου είναι να δημιουργηθούν σύνδεσμοι ανάμεσα στις αρχαίες και σύγχρονες γλώσσες.

Διοργάνωση: European Festival of Ancient Greece

Πρόεδρος του Οργανισμού Ε.Φ.Α.Ε.: Valentino Berton

Καλλιτεχνικός Δ/ντής Προγράμματος: Μάνος Κανναβός

Περισσότερες πληροφορίες: www.efae.gr    

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76