UA-49499200-1

Τέχνη στο χιόνι

8.12.2014_Τέχνη στο χιόνι_2Χαρτογράφος, μηχανικός, απόφοιτος της Οξφόρδης, σήμερα καλλιτέχνης με  πολύπλευρη διεθνή δραστηριότητα, ο Βρετανός Simon Beck, εδώ και μια δεκαετία, δημιουργεί εντυπωσιακά γεωμετρικά σχήματα στο χιόνι με τα βήματά του και πρόσφατα εξέδωσε το πρώτο άλμπουμ, με πάνω από 200 φωτογραφίες από τα καλύτερα έργα του.

Τα μοτίβα του κατά βάση γεωμετρικά εμπνευσμένα από fractals διακοσμούν χιονισμένες βουνοπλαγιές και λίμνες. Ξεκίνησε, τυχαία, από το γαλλικό χιονοδρομικό κέντρο Les Arcs, αλλά πλέον η φήμη του έχει εξαπλωθεί και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο δημιουργώντας έργα ή δίνοντας διαλέξεις. Στο Facebook οι ακόλουθοί του ήδη έφτασαν τους 280.000.

Το πρώτο σχέδιο του ήταν ένα αστέρι σε μια παγωμένη λίμνη κοντά στο σπίτι του. Το δημιούργησε απλώς για να περάσει την ώρα του. Όταν όμως το ολοκλήρωσε, διαπίστωσε ότι έδειχνε πολύ όμορφο, και άρχισε έκτοτε και όποτε είχε χρόνο να επιδίδεται σ’ αυτή την …τέχνη. Ωστόσο, μόλις πριν πέντε χρόνια την έλαβε σοβαρά υπόψη και την έκανε κύρια απασχόλησή του.

8.12.2014_Τέχνη στο χιόνι_4 8.12.2014_Τέχνη στο χιόνι_3.1

Κάθε σχέδιό του απαιτεί περπάτημα περίπου 30 χιλιομέτρων, που σε χρόνο σημαίνει 12 ώρες για να καλύψει πλήρως έκταση όσο έξι γήπεδα ποδοσφαίρου ! Η φωτογράφηση των σχεδίων του είναι μια άλλη πλευρά της τέχνης του. Η καλύτερη στιγμή της λήψης, όπως λέει, είναι λίγο πριν το σχέδιο βρεθεί στη σκιά, στο τέλος της ημέρας με ηλιοφάνεια.

Εφέτος, στη Νέα Ζηλανδία και στην παραλία Somerset στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιχείρησε τη δημιουργία πολύπλοκων σχεδίων στην άμμο, ενώ οι φίλοι του τον προκαλούν να δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο στην έρημο ή με το κούρεμα του γκαζόν. Ο ίδιος το σκέφτεται, αλλά για κάτι τέτοιο, όπως λέει, θα ήθελε εμβληματικά πάρκα και κήπους κτιρίων, π.χ. το Central Park στη Νέα Υόρκη, τον Λευκό Οίκο, τα Ανάκτορα του Μπάκινχαμ ή τα πάρκα του Λονδίνου.

 

Πηγή: portal.tee.gr

Check Also

Η καραντίνα καθάρισε τα κανάλια της Βενετίας (VIDEO)

Τα κανάλια της Βενετίας έγιναν τόσο καθαρά όσο τα ρέματα, χάρη στην απουσία τουριστών, αλλά …

G-EZ117CQG76