UA-49499200-1

Τέσσερις εποχές σε μια μέρα

5.12.2015_Τέσσερις εποχές σε μια μέρα

Σαν ένα παιχνίδι εναλλαγής συναισθημάτων και μετάβασης από τη μια διάθεση στην άλλη, πλούσιο σε εικόνες που ζωντανεύουν μέσα από τις λέξεις, η πρώτη ποιητική συλλογή του συγγραφέα και δημοσιογράφου Νίκου Καϊμακάμη, με τίτλο «Τέσσερις εποχές σε μια μέρα», κυκλοφορεί από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή.

Με στόχο να προσφέρουν στο ελληνόφωνο αναγνωστικό κοινό – στην Ελλάδα και το εξωτερικό – νέες συλλογικές ανθολογίες και προσωπικές συλλογές της τέχνης του Υψηλού, δηλαδή της ποίησης, ο όμιλος εκδοτικών δραστηριοτήτων «Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή» και οι Εκδόσεις iwrite.gr, μετά από 4 χρόνια διαρκούς στήριξης της ελληνικής κοινότητας ποιητών, ορίζουν το 2015 και επίσημα ως το «Έτος Ποίησης».

Σε αυτό το πλαίσιο του «Έτους Ποίησης», κατά τη διάρκεια του οποίου δίνεται έμφαση στον ποιητικό λόγο μέσα από τα έργα νέων λογοτεχνών, παρουσιάζεται και η ποιητική συλλογή του Νίκου Καϊμακάμη, η οποία κυκλοφορεί και διαδικτυακά από το iwrite.gr.

Για να νιώσουμε την ίδια τη γεύση της ζωής

Οι «Τέσσερις εποχές σε μια μέρα» είναι χωρισμένες σε ισάριθμα διαφορετικά μέρη, το καθένα από τα οποία αντιστοιχεί σε μια εποχή του χρόνου, μια εναλλακτική συναισθηματική κατάσταση που βιώνει ο κάθε άνθρωπος. Έτσι, από τις υπαρξιακές αναζητήσεις του φθινοπώρου, βουτάμε στο σκοτάδι του χειμώνα και, μετά, βιώνουμε την ηθική αναγέννηση της άνοιξης. Διαβάζοντας τα ποιήματα του Νίκου Καϊμακάμη, καταλήγουμε στην ακμή του καλοκαιριού, σε μια ατελείωτη προσπάθεια να κατακτήσουμε τη χαρά, την αγάπη και, στο τέλος, να καταφέρουμε να νιώσουμε την ίδια τη γεύση της ζωής.

Μαγεμένος από τον κόσμο του φανταστικού

Γεννημένος στη Λάρισα, το 1977, ο Νίκος Καϊμακάμης πήγε στη Θεσσαλονίκη για σπουδές Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, κατά τη διάρκεια των οποίων ξεκίνησε να εργάζεται και ως δημοσιογράφος σε τοπικά περιοδικά της πόλης. Το 2003, έκανε την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια, συμμετέχοντας στα συλλογικά έργα «Τα μυστήρια του χρόνου» και «Άλλες διαστάσεις», τα οποία κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις «Αρχέτυπο». Την ίδια χρονιά, μετακόμισε στην Αθήνα. Έκανε μεταπτυχιακό στην Πολιτική Επικοινωνία και τις Νέες Τεχνολογίες και συνέχισε τη δημοσιογραφική του καριέρα, συνεργαζόμενος με διάφορα περιοδικά και sites, κυρίως στον τομέα του τεχνολογικού ρεπορτάζ.

Ξεκίνησε να γράφει ποίηση ερασιτεχνικά από την ηλικία των 15 ετών, αλλά πολύ γρήγορα τον κέρδισε ο κόσμος του φανταστικού και της επιστημονικής φαντασίας. Το 2014, το διήγημά του, με τίτλο «Ερμού», διακρίθηκε στον διαγωνισμό διηγήματος της ομάδας Atenistas και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ιανός, στο συλλογικό έργο «Δρόμοι της Αθήνας». Συνεχίζει να γράφει ποίηση, σύντομα διηγήματα και μυθιστορήματα. Οι «Τέσσερις εποχές σε μια μέρα» είναι η πρώτη του ολοκληρωμένη ποιητική συλλογή.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Δύο βιβλία με άρωμα Κρήτης σε audiobooks του Ορέστη Μανούσου

Δύο νέα audiobooks  με άρωμα Κρήτης, έρχονται να προστεθούν στην ακουστική βιβλιοθήκη των Εκδόσεων Anubis …

G-EZ117CQG76