UA-49499200-1

«Συνεχίζουμε τη πορεία μας στο χρόνο»
Γράφει ο Γιώργος Η. Βουνελάκης

gvoun

Σαράντα εννιά χρόνια πριν το 1962 εκδίδεται το πρώτο φύλλο της επαρχιακής εφημερίδας «η Φωνή της Μονεμβασίας» από το ζεύγος Ηλία και Φιλιώς Βουνελάκη. Κινητήριος δυναμή τους η αγάπη για τη Μονεμβασία και η ανάγκη για ενημέρωση και επικοινωνία με τους Ελληνες εντός και εκτός Ελλάδος. Εγχείρημα δύσκολο για τα δεδομένα εκείνης της εποχής, απαιτούσε μεγάλη και συνεχή προσπάθεια. Από τη συγκέντρωση και ομαδοποίηση των θεμάτων, μέχρι την εκτύπωση και την αποστολή του εντύπου.

Τα χρόνια κύλησαν, οι προσπάθειες και το όραμα των ιδρυτών Ηλία και Φιλιώς  Βουνελάκη απέδωσαν καρπούς. «Η Φωνή της Μονεμβασίας» καθιερώθηκε στο κοινωνικό γίγνεσθαι, ταυτίστηκε με το τόπο και την ιστορία του, ενώ τέλος κατάφερε να περάσει τα στενά γεωγραφικά όρια της χώρας φτάνοντας σε Αμερική, Καναδά και Αυστραλία. Η εφημερίδα μας αποτέλεσε  τη φωνή της κοινωνίας, προβάλλοντας θέματα, απόψεις και προβλήματα, ενεργοποιώντας παράλληλα μηχανισμούς που στην αντίθετη περίπτωση θα παρέμεναν ανενεργοί.

Είμαστε ευτυχείς γιατί όλ’ αυτά τα χρόνια γευθήκαμε τις χαρές και τις λύπες του τόπου.  Μεταφέραμε εικόνες, συναισθήματα, γεγονότα σε κάθε γωνιά της γης. Ακουμπήσαμε τους ανά τον κόσμο Ελληνες και ζήσαμε από κοντά τη ζωή και τις εκδηλώσεις τους. Παρουσιάσαμε τα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου μας και παλαίψαμε για την επίλυση πολλών από αυτά. Είμαστε τέλος ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί όλα αυτά τα χρόνια δημιουργήσαμε μια ιδιαίτερη φιλία με όλους τους αναγνώστες μας και γευθήκαμε μια μοναδική αγάπη από όλους αυτούς. Μια αγάπη που επιβεβαιώνει αυτό που πάντα πιστεύαμε : «…ότι για να πέτυχει κάτι πρέπει πραγματικά να το αγαπάς».

Οι προσταγές των καιρών και η διαρκής αγάπη για το τόπο, μας αναγκάζουν ν’ αλλάξουμε ρότα και να ενδυθούμε το χιτώνα της ηλεκτρονικής έκδοσης, πιστοί όμως στις αξίες και τις αρχές μας. Εμβλημά μας παραμένει ο βράχος της Μονεμβασίας συμβολίζοντας τις συμπαγείς και σταθερές αξίες μας, ενώ κινητήριος δύναμη συνεχίζει να είναι η αστείρευτη αγάπη για το τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Μεσ’ από τις δυνατότητες του διαδικτύου ευελπιστούμε να φτάσουμε σε κάθε γωνιά της γης, μεταφέροντας εικόνες, σκέψεις, συναισθήματα.

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στο χρόνο και σας θέλουμε όλους συνοδοιπόρους. Συνεχίζουμε το έργο των ιδρυτών μας Ηλία και Φιλιώς Βουνελάκη, με αφοσίωση στις αρχές που εκείνοι μας ενέπνευσαν και με την ελπίδα «η Φωνή της Μονεμβασίας» να συνεχίζει να αποτελεί το σημείο αναφοράς και σύνδεσης με την ιστορική Μονεμβασία.

Check Also

Τι δημοτική αρχή χρειαζόμαστε στη Σπάρτη;

Γράφει ο Γιάννης Ραχιώτης* Η πρώτη απάντηση που αυθόρμητα σου έρχεται είναι: Διαφορετική από τις προηγούμενες… …

G-EZ117CQG76