UA-49499200-1

Συνελήφθησαν οι διακινητές των 111 μεταναστών στη περιοχή του Κάβο Μαλέα (βίντεο)

Βραδινές ώρες της Δευτέρας (10/7/2023), στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών με τη συνδρομή προσωπικού της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν και συνέλαβαν στην ευρύτερη περιοχή  25χρονο και 27χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι φέρονται ως οι διακινητές των 111 μεταναστών που αποβιβάστηκαν στην περιοχή του ακρωτηρίου Μαλέας.

Υπενθυμίζεται ότι τις βραδινές ώρες της Κυριακής (9/7/2023) το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε για περιστατικό αποβίβασης ικανού αριθμού αλλοδαπών σε απόκρημνη βραχώδη περιοχή πλησίον του φάρου Μαλέα Λακωνίας, οι οποίοι επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος το οποίο στη συνέχεια βυθίστηκε.

Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατός ο απεγκλωβισμός δια θαλάσσης, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκε παράδοση προμηθειών στους ανωτέρω με τη χρήση βοηθητικών σκαφών των περιπολικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από ξηράς αναχώρησαν πεζοπόρα τμήματα αποτελούμενα από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών και κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νεάπολης και απεγκλώβισαν με ασφάλεια τους εν λόγω αλλοδαπούς. Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας στη Νεάπολη Βοιών, με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, της ΕΛ.ΑΣ και του οικείου δήμου.

Μετά από ιατρική εξέταση, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά πέντε (05) ατόμων και ενός (01) συνοδού στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών και στη συνέχεια σε Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης, όπου και παραμένουν.

Check Also

Φωτ. facebook/Νεκτάριος Λαζαράκης

Μονεμβασία: Απόκοσμες εικόνες λόγω αφρικανικής σκόνης

Εικόνες που παραπέμπουν στην έρημο Σαχάρα αντίκρυσαν οι κάτοικοι της Μονεμβασίας εξαιτίας των υψηλών συγκεντρώσεων …

G-EZ117CQG76