UA-49499200-1

Συναυλία στο Κάστρο Μονεμβασίας με τη Λίνα Ροδοπούλου το Σάββατο 16/3

Η Λίνα Ροδοπούλου έρχεται στο Κάστρο Μονεμβασίας για μια μοναδική εμφάνιση στην Πλατεία Ελκόμενου Χριστού, το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024 και ώρα 18:30, στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Μονεμβασίας.

Υπό τον ήχο της κέλτικης άρπας θα μας ταξιδέψει στη Μεσόγειο με τραγούδια από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία και από την υπόλοιπη Ευρώπη. Δε θα λείψουν αγαπημένες σε όλους μας  μελωδίες από κάθε γωνιά της πατρίδας μας, όπως παραδοσιακά ακούσματα, τα οποία διασκευασμένα θα ζωντανέψουν σε μια νέα ονειρική διάσταση. Μαζί της θα βρίσκεται ο ταλαντούχος κιθαρίστας και συνθέτης, Σωτήρης Καστάνης.

Η εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Μονεμβασίας καθώς και της ένωσης γυναικών Μονεμβασίας «Οι Μονεμβασιώτισσες»

Να υπενθυμίσουμε ότι την ίδια ημέρα και ώρα 16:00 στην πλατεία της Χρυσαφίτισσας, θα πραγματοποιηθεί η «Βενετσιάνικη Περατζάδα». Στα λιθόστρωτα καλντερίμια του κάστρου θα ζωντανέψει μια πολυτάραχη ιστορία αγάπης λίγο πριν την περίοδο της δεύτερης Ενετοκρατίας, με τη συνδρομή της θεατρικής ομάδας «ΙΑΣΘΕ ΘΕΑΤΡΩ» και πολλών ακόμα εθελοντών, σε σκηνοθεσία και καλλιτεχνική επιμέλεια της Χριστίνας Λαμπούση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για τη Λίνα Ροδοπούλου

Η Λίνα Ροδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και από τα πρώτα μαθητικά της χρόνια έδειξε ιδιαίτερη κλίση στη μουσική και τις τέχνες. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σπούδασε μουσική (κλασσική κιθάρα και δίπλωμα μονωδίας) καθώς και χορό, με δίπλωμα των τριών αστεριών στη Jazz.

Έχει διδάξει τραγούδι στην παιδική και μικτή χορωδία του Δήμου Βριλησσίων και Μαρκόπουλου, καθώς και στη χορωδία Νέας Ερυθραίας, όπου διδάσκει έως και σήμερα ως βοηθός του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη. Έχει εμφανιστεί ως χορωδός και υπεύθυνη διδασκαλίας στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, καθώς και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την παράσταση «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη».

Ως σολίστ, συμμετείχε στο ΟΑΚΑ σε αφιέρωμα στον Γιώργο Χατζηνάσιο μαζί με τον ίδιο, ενώ έχει επίσης συμπράξει με καλλιτέχνες όπως ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και ο Αντώνης Μιτζέλος. Έχει εμφανιστεί με χορωδίες αλλά και ως σολίστ σε πολλά φεστιβάλ εντός και εκτός Αθηνών. Μετρά πολλές εμφανίσεις στις αθηναϊκές  μουσικές σκηνές, (Christmas theatre, θέατρο Ακροπόλ, κ.α.) με ποικίλο διεθνές και ελληνικό ρεπερτόριο.

Την προσωπική της δισκογραφία αποτελούν τόσο ο γαλλόφωνος δίσκος της με την μουσική επιμέλεια και την κλασική κιθάρα του Παναγιώτη Μάργαρη όσο και τα ελληνόφωνα singles της.

Check Also

Μονεμβασία: Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδας

Η Ενορία Μονεμβασίας ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδος αλλά και το πρόγραμμα λειτουργιών Διακαινησίμου …

G-EZ117CQG76