UA-49499200-1

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου

Συνάντηση με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων των 5 Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, χθες Παρασκευή 28 Μαΐου 2021, στην Τρίπολη.

Στην ωριαία και πλέον συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων σε όλα τα ζητήματα που συζητήθηκαν.

Συγκεκριμένα, η θεματολογία της συνάντησης περιελάμβανε το θέμα του νέου ΕΣΠΑ και το ρόλο των Επιμελητηρίων, σχετικά με το οποίο συμφωνήθηκε να υπάρξουν κοινές δράσεις και κοινή πορεία.

Εξ άλλου, συμφωνήθηκε ότι η περιοχή της Μεγαλόπολης θα πρέπει να έχει διακριτό ρόλο ως προς τις προτεραιότητες των χρηματοδοτήσεων.

Εξετάστηκε επίσης και το θέμα των ενισχύσεων με 40.000.000 ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ 2014 – 2021 των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έπληξε η πανδημία, με τον περιφερειάρχη να δηλώνει ότι υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για όσους επιχειρηματίες δικαιωθούν στις ενστάσεις που υπέβαλαν.

Παράλληλα, ο κ. Νίκας τόνισε ότι επιβάλλεται να συνεχιστεί η στήριξη των επιχειρήσεων, τόσο με οριζόντια δράση από τις Περιφέρειες όσο και κεντρικά από την πολιτεία.

Check Also

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Πρέπει να ζούμε στην πραγματικότητα

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα τελευταία 50 χρόνια έως σήμερα και …

G-EZ117CQG76