UA-49499200-1

Συνάντηση Πλεύρη – Δαβάκη με τους Διοικητές των Νοσοκομείων Λακωνίας

Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη είχε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, την Τρίτη (31/5/2022) το απόγευμα, με αντικείμενο την κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των δομών υγείας της Λακωνίας. Τον Λάκωνα βουλευτή συνόδευαν οι Διοικητές των Νοσοκομείων της Σπάρτης, Εύη Παπαγεωργίου και των Μολάων, Κωνσταντίνος Κορωνιός.

Ο κ. Δαβάκης δήλωσε σχετικά:

Συναντηθήκαμε χθες το απόγευμα, η Διοικήτρια του Γ.Ν. Λακωνίας -Νοσοκομείου Σπάρτης Εύη Παπαγεωργίου, ο Αν. Διοικητής του Γ.Ν. Λακωνίας – Νοσοκομείου Μολάων Κωνσταντίνος Κορωνιός και εγώ, με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, για να του θέσουμε το ζήτημα των ελλείψεων σε ιατρικό κυρίως, αλλά και νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που υπάρχουν στα δύο Νοσοκομεία της Λακωνίας και να ζητήσουμε την συμπερίληψή τους στην επικείμενη προκήρυξη του υπουργείου Υγείας, που θα αφορά στην πρόσληψη ιατρών στο ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, για το Νοσοκομείο της Σπάρτης ζητήσαμε την προκήρυξη των ακόλουθων θέσεων:

  • Ενός Καρδιολόγου σε βαθμό Διευθυντή.
  • Δύο Παιδιάτρων (ο ένας σε βαθμό Διευθυντή).
  • Ενός Ψυχιάτρου.
  • Ενός Πνευμονολόγου.
  • Ενός Ακτινοδιαγνώστη.
  • Ενός Ουρολόγου.

Για το Νοσοκομείο των Μολάων, ζητήσαμε την προκήρυξη των ακόλουθων θέσεων:

  • Ενός Καρδιολόγου σε βαθμό Διευθυντή.
  • Ενός Καρδιολόγου σε βαθμό Επιμελητή.
  • Ενός Αναισθησιολόγου σε βαθμό Διευθυντή.
  • Ενός Παθολόγου σε βαθμό Διευθυντή.

Παράλληλα, οι Διοικητές ενημέρωσαν τον υπουργό ότι έχουν αποστείλει αιτήματα για τις απολύτως απαραίτητες θέσεις επικουρικού προσωπικού, ενώ ζήτησαν και τη συνδρομή του υπουργείου για την καλύτερη λειτουργία της διαδικασίας πρόσληψης ιατρικού προσωπικού από τον ιδιωτικό τομέα με μπλοκάκι.

Ο υπουργός μας απάντησε ότι θα συμπεριλάβει τις θέσεις που ζητήσαμε στην επόμενη προκήρυξη για την πρόσληψη ιατρών του ΕΣΥ, η οποία είναι προγραμματισμένη να γίνει σύντομα. Για το θέμα του επικουρικού προσωπικού, ο Θάνος Πλεύρης προχώρησε σε σχετική συνεννόηση με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, ενώ σχετικά με την πρόσληψη των ιατρών με μπλοκάκι για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών, ενημέρωσε τους Διοικητές ότι θα δοθεί παράταση μέχρι την υπογραφή της υπουργικής απόφασης που θα ρυθμίζει και θα απλοποιεί οριστικά τη σχετική διαδικασία.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας για τη συνεργασία που είχαμε, καθώς και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τους Διοικητές των Νοσοκομείων μας για τις προτάσεις τους και την εμπεριστατωμένη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

Check Also

Στο Περιφερ. Συμβούλιο η λειτουργία της Παθολογικής του Νοσοκομείου Σπάρτης

Με εισήγηση της Ελένης Κιούση, εκπροσώπου στην Π.Ε. Λακωνίας της παράταξης «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής», …

G-EZ117CQG76