UA-49499200-1

Συνάντηση Πλεύρη – Δαβάκη για τις Δομές Υγείας στη Λακωνία

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, είχε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2022, ο Θανάσης Δαβάκης, με αντικείμενο τις ανάγκες των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Λακωνίας.

Ο κ. Δαβάκης έθεσε στον Υπουργό τις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας του Νομού, κυρίως λόγω της κήρυξης ως άγονων των θέσεων που είχαν προκηρυχθεί, καθώς και των πρόσφατων συνταξιοδοτήσεων. Για την κάλυψή τους, ο Θανάσης Δαβάκης ζήτησε να προκηρυχθούν εκ νέου σε υψηλότερο βαθμό (Διευθυντή ή Επιμελητή Α΄ αναλόγως) οι θέσεις που κηρύχθηκαν άγονες, με σκοπό αυτές να καταστούν πιο ελκυστικές για τους υποψηφίους, καθώς και να υπάρξει μέριμνα για την κάλυψη σε αναλογία 1 προς 1 όλων των κενών θέσεων που έχουν προκύψει από τις συνταξιοδοτήσεις. Επίσης, ζήτησε να εγκριθούν όλα τα αιτήματα για επικουρικό προσωπικό που οι υγειονομικές μονάδες της Λακωνίας έχουν προωθήσει στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια. Τέλος, ζήτησε να αλλάξουν τα γεωγραφικά όρια ευθύνης των Κέντρων Υγείας της Λακωνίας, γιατί η μέχρι σήμερα εικόνα είναι μνημείο ανορθολογισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σπάρτης, Εύη Παπαγεωργίου και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μολάων, Κωνσταντίνο Κορωνιό, οι οποίοι συνομίλησαν με τον Υπουργό και του εξέθεσαν απευθείας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επίσης, επικοινώνησαν με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Υπουργό για τα ζητήματα που τέθηκαν.

Ο κ. Πλεύρης ενημέρωσε τον κ. Δαβάκη για τα ακόλουθα:

  • Θα προωθηθεί η επαναπροκήρυξη των άγονων θέσεων στο Νοσοκομείο της Σπάρτης και στο Νοσοκομείο των Μολάων, σε υψηλότερο βαθμό (Διευθυντή ή Επιμελητή Α΄ αναλόγως), με σκοπό να καταστούν πιο ελκυστικές για τους ενδιαφερόμενους.
  • Θα προκηρυχθούν σε αναλογία 1 προς 1 όλες οι κενές θέσεις που έχουν προκύψει από συνταξιοδοτήσεις.
  • Θα εγκριθούν όλα τα αιτήματα για επικουρικό ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που οι δομές Υγείας της Λακωνίας έχουν προωθήσει στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια.
  • Θα καλυφθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα μία κενή θέση Καρδιολόγου στο Νοσοκομείων των Μολάων μέσω της μετακίνησης ενός ιατρού από άλλη υγειονομική δομή.
  • Σχετικά με το ζήτημα της γεωγραφικής αρμοδιότητας των Κέντρων Υγείας, προβλέπεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σχετική παρέμβαση σε όλη τη χώρα.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας για τη συνεργασία που είχαμε, καθώς και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τους Διοικητές των Νοσοκομείων μας για τη συμβολή τους σε αυτήν.

Οι προσπάθειες που όλοι καταβάλλουμε για την υγειονομική θωράκιση των μονάδων υγείας εν μέσω πανδημίας είναι στοιχειώδης υποχρέωσή μας. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί για να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα…

Check Also

Στο Περιφερ. Συμβούλιο η λειτουργία της Παθολογικής του Νοσοκομείου Σπάρτης

Με εισήγηση της Ελένης Κιούση, εκπροσώπου στην Π.Ε. Λακωνίας της παράταξης «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής», …

G-EZ117CQG76