UA-49499200-1

Συνάντηση Ομπάμα – πάπα Φραγκίσκου στη Ρώμη

27.3.2014_Συνάντηση Ομπάμα ΠάπαΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει την Πέμπτη την πρώτη του συνάντηση με τον πάπα Φραγκίσκο στη Ρώμη, στον τρίτο σταθμό της ευρωπαϊκής του περιοδείας.

Ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Μπεν Ρόουντες δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο πρόεδρος Ομπάμα εμπνέεται από το μήνυμα ανεκτικότητας και ισότητας που εκπέμπει ο Πάπας και εξέφρασε στον τελευταίο την εκτίμησή του για τον τρόπο με τον οποίο ηγείται της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Σε συνέντευξή του στο φύλλο της Πέμπτης της ιταλικής Corriere della Sera, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για «μεγάλη ηθική εξουσία» την οποία κατέχει ο Πάπας, εκφράζοντας τη συμφωνία του με την κριτική που έχει ασκήσει ο Φραγκίσκος για πλευρές της λειτουργίας της παγκόσμιας οικονομίας.

Παρά τις σοβαρές διαφορές μεταξύ των δύο ανδρών σε ζητήματα όπως η έκτρωση, η αντισύλληψη και ο γάμος των ομοφυλοφίλων, στη συνάντηση επιλέχθηκε να δοθεί βάση σε όσα τους ενώνουν.

Μετά τη συνάντησή του με τον Πάπα, ο κ. Ομπάμα αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και τον πρωθυπουργό της χώρας, Ματέο Ρέντσι.

                                                                    Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Η καραντίνα καθάρισε τα κανάλια της Βενετίας (VIDEO)

Τα κανάλια της Βενετίας έγιναν τόσο καθαρά όσο τα ρέματα, χάρη στην απουσία τουριστών, αλλά …

G-EZ117CQG76