UA-49499200-1

Συνάντηση Μανώλη Κεφαλογιάννη με τον Ταγίπ Ερντογάν

20.3.2015_Συνάντηση  Μανώλη Κεφαλογιάννη με τον Ταγίπ Ερντογάν

Ολοκλήρωσε τις συναντήσεις του ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, Πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας, στην Άγκυρα.

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της    Τουρκίας  Ρετζέπ  Ταγίπ Ερντογάν, τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ, τον Υπουργό Δικαιοσύνης  Κενάν Ιπέκ, εκπροσώπους του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, καθώς και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης προήδρευσε της Ολομέλειας της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας, κατά τη διάρκεια της οποίας 50 ευρωβουλευτές και Βουλευτές της Τουρκικής Βουλής συζήτησαν μεταξύ άλλων για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, τις τουρκικές παραβιάσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και την τουρκική αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

20.3.2015_Συνάντηση  Μανώλη Κεφαλογιάννη με τον Ταγίπ Ερντογάν_1

Ο κ. Κεφαλογιάννης στις συναντήσεις του συζήτησε  θέματα ιδιαίτερου Ελληνικού Ενδιαφέροντος, όπως ο σεβασμός των σχέσεων καλής γειτονίας, ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, η άρση του casus belli κατά της Ελλάδας, οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και οι υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα ελληνικά νησιά. Επίσης συζήτησε το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και το Κυπριακό ζήτημα, καθώς και θέματα που αφορούν στην Έκθεση Προόδου των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην Ε.Ε., θέματα που αφορούν στην ελευθερία του Τύπου και των ΜΜΕ στην Τουρκία, την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και τα θέματα των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία.

20.3.2015_Συνάντηση  Μανώλη Κεφαλογιάννη με τον Ταγίπ Ερντογάν_2Στις συναντήσεις αυτές συμμετείχαν  ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  Γερμανός κ. Έλμαρ Μπροκ, η εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία Ολλανδή κυρία Κάτι Πίρι, η εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την κία Γερμανή κυρία Ρενάτε Ζόμερ και ο συντονιστής του ΕΛΚ για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων Ρουμάνος κ. Κρίστιαν Πρέντα.

Το Βιβλίο της Ρέας Γαλανάκη «Αμίλητα βαθειά Νερά», προσέφερε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στον Ταγίπ Ερντογάν. Το βιβλίο που έχει μεταφραστεί και στα Τουρκικά, αναφέρεται στην ιστορία της Απαγωγής της Τασούλας Πετρακογιώργη από τον Κώστα Κεφαλογιάννη, λόγος που προκάλεσε την Αναστολή 7 άρθρων του Συντάγματος και ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της πτώσης της Κυβέρνησης Βενιζέλου το 1950.

Check Also

Η καραντίνα καθάρισε τα κανάλια της Βενετίας (VIDEO)

Τα κανάλια της Βενετίας έγιναν τόσο καθαρά όσο τα ρέματα, χάρη στην απουσία τουριστών, αλλά …

G-EZ117CQG76