UA-49499200-1

Συνάντηση εργασίας Πλεύρη – Δαβάκη στο υπουργείο Υγείας

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη είχε για μια ακόμη φορά χθες ο Θανάσης Δαβάκης, με αντικείμενο την ενίσχυση των δομών υγείας της Λακωνίας και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Μετά τη συνάντηση αυτή ο κ. Δαβάκης δήλωσε σχετικά:

Συναντήθηκα χθες με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, με αντικείμενο και πάλι την ενδυνάμωση των υγειονομικών μονάδων της Λακωνίας.

Καταρχάς, τον ευχαρίστησα γιατί τα όσα είπαμε σχετικά με την προκήρυξη θέσεων στην συνάντηση που είχαμε μαζί με τους Διοικητές των δύο Νοσοκομείων (31 Μαΐου 2022) υλοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά να προκηρυχθούν σε υψηλότερο βαθμό οι άγονες θέσεις ιατρικού προσωπικού των Νοσοκομείων της Λακωνίας, για να είναι πιο ελκυστικές για τους υποψηφίους.

Επειδή, όμως και πάλι για κάποιες από αυτές δεν υπήρξε, δυστυχώς ανταπόκριση από τους υποψηφίους, τον ενημέρωσα ότι στην τελευταία προκήρυξη ιατρών έμειναν άγονες για το Νοσοκομείο της Σπάρτης 1 θέση Παθολογίας, 1 θέση Νεφρολογίας και 1 θέση Παιδιατρικής για τις οποίες του ζήτησα να επαναπροκηρυχθούν άμεσα.

Επίσης του ανέφερα ότι πρέπει επιπρόσθετα να προκηρυχθούν 1 θέση Χειρουργού, 1 θέση Καρδιολόγου και 1 θέση Παιδιάτρου, λόγω αποχωρήσεων των ήδη υπηρετούντων. Για το Νοσοκομείο των Μολάων ζήτησα την έγκριση 3 θέσεων επικουρικών ιατρών, ειδικότητας Ακτινοδιαγνώστη, Αναισθησιολόγου και Καρδιολόγου.

Τον ευχαρίστησα επίσης και για το ότι, παρά το γεγονός ότι γενικά οι επικουρικές θέσεις είναι περιορισμένες σε εθνικό επίπεδο, το υπουργείο θα καλύψει τις ανάγκες των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του Νομού μας, όπως στην περίπτωση της έγκρισης των 8 άγονων θέσεων διασωστών ΕΚΑΒ, οι οποίες επαναπροκηρύσσονται καθότι πλέον υπάρχει ενδιαφέρον από υποψηφίους και ελπίζω αυτήν τη φορά να καλυφθούν.

Του υπογράμμισα τη σημασία να συνεχιστεί η αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη οδηγών στα Κέντρα Υγείας της Λακωνίας, που σε συνδυασμό με τις ανωτέρω θέσεις των διασωστών θα καλύψουν τα κενά που μέχρι σήμερα εμφανίζονται στις βάρδιες.

Θετική εξέλιξη επιτέλους θεωρώ και την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας της Λακωνίας με καινούργια ασθενοφόρα, τα οποία θα παραχωρηθούν από την 6η ΥΠΕ μέσω χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Απαντώντας ο υπουργός, δεσμεύθηκε ότι θα επαναπροκηρυχθούν άμεσα όσες θέσεις έχουν κηρυχθεί άγονες και ότι θα εγκρίνει όλα τα αιτήματα για ιατρικό επικουρικό προσωπικό που θα ζητηθούν από τις υγειονομικές δομές της Λακωνίας, ενώ ευχήθηκε αυτή τη φορά οι γιατροί να ανταποκριθούν στην προκήρυξη αυτή.

Επίσης, με ενημέρωσε ότι θα παραταθούν μέχρι το τέλος του 2023 οι συμβάσεις επικουρικού προσωπικού που ήδη υπηρετεί στις υγειονομικές μονάδες της χώρας.

Check Also

Στο Περιφερ. Συμβούλιο η λειτουργία της Παθολογικής του Νοσοκομείου Σπάρτης

Με εισήγηση της Ελένης Κιούση, εκπροσώπου στην Π.Ε. Λακωνίας της παράταξης «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής», …

G-EZ117CQG76