UA-49499200-1

Στρατόπεδο Σπάρτης: Ορκίστηκε η 2023 Ε’ ΕΣΣΟ

Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ), στη Σπάρτη, ορκίστηκε, σήμερα 6 Οκτωβρίου 2023, η 2023 Ε’ ΕΣΣΟ, η οποία αποτελείται από 788 νεοσύλλεκτους, σηματοδοτώντας μια νέα αρχή και μια νέα πορεία για ένα στρατόπεδο με μεγάλη και ουσιαστική παράδοση στον τόπο μας.

Δαβάκης: «Ένας αγώνας δικαιώθηκε…»

Ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης παρευρέθηκε στην τελετή ορκομωσίας και φανερά συγκινημένος αναφέρει:

Πριν λίγο, κάτω από ’τη σκιά του Ταΰγετου, 800 σχεδόν Ελληνόπουλα έδωσαν τον όρκο τους προς την Πατρίδα, εδώ στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών της Σπάρτης, σηματοδοτώντας έτσι μια νέα αρχή για ένα στρατόπεδο με μεγάλη παράδοση και βαθιά θεσμική μνήμη στη στρατιωτική εκπαίδευση .

Συγχαρητήρια στον Διοικητή ,ταξίαρχο Δημήτρη Ανετούδη και σε όλα τα στελέχη που προετοίμασαν, υποδέχθηκαν και παρείχαν την βασική εκπαίδευση στα παιδιά μας.

Η Λακωνία και ιδιαιτέρα η Σπάρτη είναι συνδεδεμένη άρρηκτα με το στρατόπεδό της και η παρουσία των νεοσυλλέκτων μας, ενδυναμώνει πολλαπλά τον κοινωνικό της ιστό .

Αισθάνομαι χαρά και υπερηφάνεια, όπως κάθε Λάκωνας, για την επαναλειτουργία του στρατοπέδου που φέρει το όνομα του ήρωα της Πίνδου Κώστα Δαβάκη, ως Κέντρου Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων .

Ένας αγώνας δικαιώθηκε..

Κρητικός: «Οι συντονισμένες προσπάθειες για την επαναλειτουργία του απέδωσαν»

Στην ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων παρευρέθηκε και ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, ο οποίος δήλωσε:

Ο στόχος επετεύχθη: ένα από τα μεγαλύτερα σε έκταση στρατόπεδα των Βαλκανίων, καλωσόρισε πριν 20 μέρες -και μετά από 5,5 χρόνια παύσης λειτουργίας ως ΚΕΝ- την πρώτη σειρά κατάταξης νεοσύλλεκτων.

Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που οι συντονισμένες προσπάθειες για την επαναλειτουργία του απέδωσαν και εύχομαι «Καλή θητεία με Υγεία, Δύναμη και Αντοχή!».

Check Also

Απαγόρευση καύσης από σήμερα 15/4 σε όλη την Πελοπόννησο

Απαγορεύεται η χρήση πυρός από σήμερα 15 Απριλίου 2024 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξαιτίας των καιρικών …

G-EZ117CQG76