UA-49499200-1

Στο υπουργείο περιβάλλοντος για τα αιολικά πάρκα Δαβάκης – Τριχείλης

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί πλέον ο σχεδιασμός ανάπτυξης αιολικών πάρκων στη χερσόνησο του Μαλέα, με τοποθέτηση αρχικά 17 ανεμογεννητριών στη θέση «Αγία Κυριακή» και 14 ανεμογεννητριών, στη θέση «Κρίθινα», των τοπικών Κοινοτήτων Βελανιδίων και Αγίου Νικολάου.

Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε σήμερα, 23 Μαΐου 2021, συνάντηση του Βουλευτή Λακωνίας κ. Αθανάσιου Δαβάκη και του Δημάρχου Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη, τόσο με τον Υφυπουργό κ. Νίκο Ταγαρά όσο και με την αρμόδια για τα ενεργειακά έργα Γενική Γραμματέα κα Αλεξάνδρα Σδούκου.

Στην ηγεσία του υπουργείου οι κ.κ. Δαβάκης και Τριχείλης έθεσαν τους έντονους προβληματισμούς τους, οι οποίοι προκύπτουν από τον υπερκορεσμό αιολικών πάρκων σε όλη την οροσειρά που καταλήγει στο ακρωτήριο του Μαλέα, επισημαίνοντας παράλληλα τις εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες που αυτό θα έχει σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες που βρίσκονται κατά μήκος της χερσονήσου.

Έκαναν σαφές μάλιστα ότι είναι αδιανόητο να υπάρχει τέτοιος υπερσυγκεντρωτισμός ανεμογεννητριών σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, αλλά και πυκνού πολιτιστικού αποθέματος, όταν μάλιστα στο βόρειο τμήμα του ίδιου Δήμου έχουν εγκατασταθεί και χωροθετηθεί 15 αιολικά πάρκα με 166 ανεμογεννήτριες, όπως άλλωστε χαρακτηριστικά φαίνεται στον σχετικό χάρτη που παραδόθηκε στην πολιτική ηγεσία.

Η πολιτική ηγεσία κατανόησε πλήρως την περίπτωση και δεσμεύθηκε ότι θα την εξετάσει σε βάθος, αποδεχόμενη τους λόγους του διαβήματος και ταυτόχρονα, ενημέρωσε για την προσπάθεια που καταβάλλει για να συγκροτηθεί το Ειδικό Χωροταξικό για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Το σύνολο των αιολικών πάρκων που πρόκειται να αναπτυχθούν στο Δήμο Μονεμβασίας.

Check Also

Τα βιβλιοπωλεία Μονεμβασίας ένωσαν τις δυνάμεις τους στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Με μια ιδιαίτερη εκδήλωση, τα βιβλιοπωλεία της Μονεμβασίας, «ΧΑΡΤΙ ΜΟΛΥΒΙ» της Κατερίνας Κλινάκη, «4BOOKS&TOYS» του …

G-EZ117CQG76