UA-49499200-1

Στο πλευρό των αγροτών ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης

26.8.2015_Έντονη κόντρα του Δημάρχου Μονεμβασίας Ηρ. Τριχείλη με τον Υπουργό Εσωτερικών Ν. Βούτση για τα πυρόπληκτα Βάτικα

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τοποθετήθηκε ξεκάθαρα και σαφώς υπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Αφού ανέλυσε το γιατί έχει τη γνώση και το δικαίωμα να εκφράσει την άποψή του, τόνισε ότι ο συνδυασμός φορολογικού και ασφαλιστικού, επιβαρύνει υπέρμετρα τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, αφού φθάνει να τους παρακρατούνται υψηλότατα ποσοστά του καθαρού εισοδήματός τους, που μπορεί να φθάνουν και το 80%, σε συνδυασμό με τον ΕΝΦΙΑ και τους έμμεσους φόρους.

Όπως τόνισε ο κ. Τριχείλης «η υπερβολή αυτή έχει σαν αποτέλεσμα τη δυσκολία επιβίωσης των επαγγελματιών, κάτι που είναι ανεπίτρεπτο και τους οδηγεί σε αφανισμό».

Τέλος πρότεινε την επιβολή ενός ποσοστού ως πλαφόν στο άθροισμα φορολογίας και εισφορών, το οποίο μπορεί να ξεκινάει από 20% για τα χαμηλά εισοδήματα, με κλιμακωτή αύξηση στα υψηλότερα.

Κλείνοντας την αναφορά του, επανέλαβε τη στήριξή του στις διεκδικήσεις των αγροτών.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΟΥΝΗΣ

Check Also

Συνάντηση Αυγενάκη-Δαβάκη για το πρόβλημα διάθεσης των πορτοκαλιών

Το πρόβλημα της διάθεσης και εμπορίας των πορτοκαλιών πλήττει και πάλι φέτος τους Λάκωνες παραγωγούς. …

G-EZ117CQG76