UA-49499200-1

«ΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ» στο Καστόρι Λακωνίας

29.7.2016_ΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ στο Καστόρι Λακωνίας

Πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, με τον ενδιαφέροντα τίτλο «ΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ», πραγματοποιούνται για 14η συνεχή χρονιά στο Καστόρι Λακωνίας και για το χρονικό διάστημα, από 29-31 Ιουλίου 2016.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα, με τις ομάδες νέων και γυναικών του Συλλόγου «ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ», στο προαύλιο του Γυμνασίου.
Ώρα έναρξης: 8:30 μ.μ.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

  • Στο γήπεδο Καστορείου και ώρα 5:30 μ.μ., φιλικός αγώνας παλαιμάχων Νεμέας και Καστορείου.
  • Στην Κεντρική Πλατεία Καστορείου στις 7:00 μ.μ., η συγγραφέας Ποτούλα Πασχαλίδη θα ταξιδέψει τους παρευρισκομένους στα παιδικά τους χρόνια και θα μιλήσει για τα ομαδικά παιχνίδια με τα οποία μεγάλωσαν.Τότε που οι άνθρωποι μοιράζονταν τα πάντα, παίζοντας κρυφτό, γκαζές και σάνι στα δρομάκια της γειτονιάς. Θα θυμηθούν και θα ξαναμάθουν, να αφήνουν στην άκρη το i-pad και να κρατούν σφιχτά το χέρι των φίλων τους.
  • Στις 9:00 μ.μ. στον ίδιο χώρο, θα προβληθεί το ενδιαφέρον ντοκυμαντέρ για την αιολική ενέργεια και τα πάρκα ανεμογεννητριών που απειλούν να εισβάλουν σε πολλές περιοχές, «Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ», που προβλήθηκε στο φετεινό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, μετά το οποίο θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές της ταινίας.
  • Από τις 6:00 μ.μ. μ. μέχρι τις 12:30 μ.μ. θα λειτουργεί η καθιερωμένη πια έκθεση βιβλίου με τίτλο «Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ», καθώς και έκθεση χειροποίητων και παραδοσιακών τοπικών προϊόντων.

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

  • Στις 7:30 π.μ. οι φίλοι της φύσης θα ξεκινήσουν από τα γραφεία του Συλλόγου «Η ΛΟΥΣΙΝΑ», μια όμορφη πορεία 2,30 περίπου ωρών στον Ταϋγετο.
  • Στις 6:00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία, θα γίνει αγώνας δρόμου ΚΑΣΤΟΡΙ-ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ-ΚΑΣΤΟΡΙ και οι αγαπημένες πια αυγουλοτσουβαλοδρομίες και η διελκυστίνδα-τριχιά. Με συμμετοχή όλων των ηλικιών, από 1 έως 90+ ετών, χωρίς ανταγωνισμούς, αλλά με κέφι και καλή διάθεση!!!
  • Στην Αίθουσα Παν.Μπακή θα γίνει η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής Γιάννη Κορζή, από τη συμπατριώτισσα φιλόλογο Βαρβάρα Κεμερίδη-Λιακοπούλου, στις 9:00 μ.μ., αμέσως μετά τις αθλητικές εκδηλώσεις.
  • Στις 10:00 μ.μ. κλείνει ο κύκλος των καλοκαιρινών εκδηλώσεων με το μουσικό σχήμα «ΠΡΙΜΟ ΣΕΚΟΝΤΟ», με την Ηλέκτρα Βλαχονικολού στο πιάνο – φωνή, τον Γιαννη Κονιδιτσιώτη στο μπουζούκι και τον Σαραντο Κουρτσούνη στο ακορντεόν – φωνή

Φυσικά σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη !!!

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76