UA-49499200-1

Στους Δήμους Ευρώτα και Ανατ. Μάνης το Προεδρείο Διεθνών Παιδικών Αγώνων

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Προεδρείου των Διεθνών Παιδικών Αγώνων, οι οποίοι φέτος διεξήχθησαν τον Αύγουστο στο Κόβεντρι της Μεγάλης Βρετανίας , πραγματοποιήθηκε στους Δήμους Ευρώτα και Ανατολικής Μάνης.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022, ο Δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος, δέχθηκε τα μέλη του Προεδρείου σε μια συνάντηση γνωριμίας και συνεργασίας, με αφορμή την επιτυχή συμμετοχή  της αθλητικής ομάδας παίδων του Δήμου Ευρώτα, αλλά και τις προοπτικές  που διανοίγονται για τους νέους αθλητές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Ευρώτα και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Παναγιώτης Λυμπέρης, υποδέχθηκαν τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Igor Topole, τον Αντιπρόεδρο Avi Benbenisti και τον Γενικό Γραμματέα Hugh Waters, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής της πόλης Daewoo της Κορέας, η οποία έχει επιλεγεί για τη διοργάνωση των επόμενων Διεθνών Αγώνων Παίδων, τον Ιούνιο 2023, καθώς και τον Έλληνα εκπρόσωπο-μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Νικόλαο Τζανάκο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στη συμμετοχή του Δήμου Ευρώτα στους διεθνείς αγώνες, από το 2016, με εξαίρεση τα έτη 2020 και 2021 εξαιτίας του Covid-19.  Έμφαση δόθηκε στην ελληνική συμμετοχή και ειδικότερα στην αθλητική ομάδα που θα εκπροσωπήσει τον Δήμο Ευρώτα στους επόμενους αγώνες, αλλά και το ενδεχόμενο να θέσει ο Δήμος υποψηφιότητα για τη διοργάνωση μελλοντικών αγώνων.

Ο κ. Βέρδος απηύθυνε πρόσκληση στα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής να διεξάγει μια από τις επόμενες συνεδριάσεις της στο Δήμο Ευρώτα, με στόχο να γνωρίσει η διεθνής αθλητική κοινότητα παίδων την ιστορία και τις ομορφιές του Δήμου.

Αντίστοιχα, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού του Ισραήλ κ. Benbenisti, απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Βέρδο, για συμμετοχή της ομάδας του Δήμου Ευρώτα στους Αγώνες Παίδων που πρόκειται να διοργανωθούν τον Μάιο 2023 στο Ισραήλ, εν όψει των Διεθνών Αγώνων της Κορέας.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος, έκανε ειδική μνεία στη συμβολή του Έλληνα Μέλους της Διεθνούς Επιτροπής, κ. Νίκου Τζανάκου για την ανάδειξη του Δήμου Ευρώτα ως έναν από τους ελάχιστους ελληνικούς Δήμους που έγιναν αποδεκτοί από τη Διεθνή Επιτροπή για συμμετοχή στους αθλητικούς αγώνες.

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, το Προεδρείο των Διεθνών Παιδικών Αγώνων, αποτελούμενο από τους Igor Topole (Πρόεδρος ICG), Chul Won Shin (Αντιπρόεδρος), Avi Bendenisti (Αντιπρόεδρος), Hugh Waters (Γενικός Γραμματέας) και ο Έλληνας Νίκος Τζανάκος μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, επισκέφθηκε το Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος συνομίλησε μαζί τους σχετικά με τους αγώνες και τη συμμετοχή των Μανιατόπουλων. Ιδιαίτερη μνεία έγινε από όλους στη μεγάλη επιτυχία της Μανιάτικης ομάδας ποδοσφαίρου, η οποία με ένα εκπληκτικό σερί νικών έφθασε στον τελικό της διοργάνωσης κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Απαντώντας στις ευχαριστίες που εξέφρασε η ομάδα προς τον δήμο για την υποστήριξη που της παρείχε, ο κ. Δήμαρχος συνεχάρη τους νεαρούς αθλητές. «Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μας έκαναν για μια ακόμη φορά υπερήφανους», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι «οι δε εμπειρίες που αποκόμισαν αποτελούν εφόδια ζωής».

Οι εκπρόσωποι των Αγώνων συνόδευσαν τις ευχαριστίες τους με την προσφορά επετειακού λευκώματος προς τον κ. Ανδρεάκο, ο οποίος με τη σειρά του τους χάρισε αναμνηστικά δώρα.

Check Also

Απαγόρευση καύσης από σήμερα 15/4 σε όλη την Πελοπόννησο

Απαγορεύεται η χρήση πυρός από σήμερα 15 Απριλίου 2024 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξαιτίας των καιρικών …

G-EZ117CQG76