UA-49499200-1

Στις 29 Ιουλίου το λανσάρισμα των Windows 10

2.6.2015_Στις 29 Ιουλίου το λανσάρισμα των Windows 10

Την ημερομηνία κυκλοφορίας των Windows 10 ανακοίνωσε η Microsoft: Όπως έγραψε ο Τέρι Μάιερσον, αντιπρόεδρος λειτουργικών συστημάτων της εταιρείας, στο επίσημο blogτης Microsoft, τα νέα Windows θα είναι διαθέσιμα για τους χρήστες- τόσο ως νέο σύστημα, όσο ως δωρεάν upgrade- από τις 29 Αυγούστου.

Πολλοί χρήστες έχουν προσέξει ήδη το σύμβολο το οποίο εμφανίστηκε κάτω δεξιά στον υπολογιστή τους, στη γραμμή εργασιών: πρόκειται για τη σχετική εφαρμογή, που επιτρέπει στον κάθε ενδιαφερόμενο να κάνει κράτηση για το δωρεάν upgrade, εάν έχει Windows 7 και άνω. Σημειώνεται ότι στη νέα έκδοση των Windows, η οποία, επαναλαμβάνεται, θα είναι διαθέσιμη ως δωρεάν upgrade, επανέρχονται πολλά χαρακτηριστικά των Windows 7 τα οποία ήταν απόντα από τα Windows 8, τουλάχιστον στην αρχή, προκαλώντας αντιδράσεις μεταξύ των χρηστών, όπως το κουμπί της «έναρξης».

Επίσης, σημαντικό τμήμα της νέας εμπειρίας είναι η ενσωμάτωση της ψηφιακής βοηθού της Microsoft, Cortana, που προηγουμένως περιοριζόταν στα «έξυπνα» τηλέφωνα της εταιρείας, καθώς και η παρουσία του νέουbrowser, Edge. Επίσης, η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών, ενώ υπάρχει και ενσωμάτωση του Xbox Live, μέσω του Xbox on Windows 10: ο χρήστης μπορεί να επικοινωνεί με φίλους σε μηχανήματα με Windows 10 και το Xbox One, παίζοντας οποιοδήποτε παιχνίδι, ενώ είναι δυνατό το παίξιμο παιχνιδιών στο PC ή στο tablet που streamάρονται κατευθείαν από το Xbox One.

«Σχεδιάσαμε τα Windows 10 για να δημιουργήσουμε μια νέα γενιά Windows για τα 1,5 δισ. Ανθρώπους που χρησιμοποιούν Windows σήμερα, σε 190 χώρες ανά τον κόσμο. Με τα Windows 10, αρχίζουμε να υλοποιούμε το όραμά μας για πιο προσωπικό computing, βασισμένο στην εμπιστοσύνη όσον αφορά στην προστασία και τον σεβασμό στα προσωπικά σας δεδομένα, την κινητικότητα της εμπειρίας στις συσκευές σας και τις φυσικές αλληλεπιδράσεις με τις συσκευές Windows σας» γράφει ο Μάιερσον.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στα Χανιά το διεθνές συνέδριο Οικολογικής Μηχανικής από 1-5/10

Το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society – IEES) θα λάβει χώρα στην …

G-EZ117CQG76