UA-49499200-1

Στη NaftemporikiTV ο διευθυντής του Συνεταιρισμού Μολάων-Πακίων Π. Ντανάκας

Για την απότομη αύξηση της τιμής του ελαιόλαδου μίλησε στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή Politics, με τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο, ο Παναγιώτης Ντανάκας, Διευθυντής Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιολάδου Μολάων – Πακίων Λακωνίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ντανάκα «αυτό (μια τέτοια αύξηση) συμβαίνει για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά». Στην ερώτηση «Πού οφείλεται αυτό;» απάντησε: «Σε δύο λόγους: πρώτον η μεγαλύτερη δύναμη παραγωγής, η Ισπανία, έπεσε κάτω από τα δεδομένα που της έδινε τη δυνατότητα να ελέγχει την αγορά και δεύτερον, η ελαιοκομική χρονιά που έρχεται θα είναι απρόσμενα μικρή».

Αναφορικά με το αν θα συνεχιστεί η αύξηση της τιμής απάντησε πως «δεν μπορούμε να προδικάσουμε αν θα ανέβει η τιμή. Κάνουμε υποθέσεις σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς».

Για το αν έχει μειωθεί η ζήτηση, απάντησε πως «η ζήτηση στον καταναλωτή έχει μειωθεί. Είναι της τάξεως του 30-40%. Κυρίως αφορά την Ισπανία και την Ιταλία και είναι μεγάλες αγορές. Η ζήτηση στο χύμα παραμένει όπως ήταν πριν τους καλοκαιρινούς μήνες».

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Φωτ. facebook/Νεκτάριος Λαζαράκης

Μονεμβασία: Απόκοσμες εικόνες λόγω αφρικανικής σκόνης

Εικόνες που παραπέμπουν στην έρημο Σαχάρα αντίκρυσαν οι κάτοικοι της Μονεμβασίας εξαιτίας των υψηλών συγκεντρώσεων …

G-EZ117CQG76