UA-49499200-1

Στη Μάνη το 4ο Θερινό Σχολείο Βιοϊατρικής

20.5.2015_Στη Μάνη το 4ο Θερινό Σχολείο Βιοιατρικής

Ξεκίνησε τις εργασίες του το 4ο Θερινό Σχολείο του Παγκόσμιου Ελληνικού Βιοϊατρικού Συλλόγου (WHBA), που διεξάγεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στη Μάνη και συγκεκριμένα στο Καραβοστάσι και στο Porto Vitilo Boutique Hotel, από τις 16 έως τις 22 Μαΐου 2015. Στο συνέδριο συμμετέχουν 22 κορυφαίοι πανεπιστημιακοί καθηγητές και 41 φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Στα πλαίσια του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου και ώρα 18:30 στο Διοικητήριο Αρεόπολης  ένας επιστημονικός διάλογος  (οι τοποθετήσεις θα γίνουν στα αγγλικά) ανάμεσα σε δυο διακεκριμένους επιστήμονες.

Πρόκειται για  τους:

  • Tom Maniatis , PhD, Πρόεδρος του Τμήματος Βιοχημείας και Μοριακής Βιοφυσικής στο Πανεπιστήμιο Columbia University Medical Center, ένα διακεκριμένο Ελληνοαμερικανό  Βιολόγο και έναν από τους επτά ερευνητές που τιμήθηκαν με την Εξαιρετική Διεθνής  Διάκριση-  Βραβείο των Ιατρικών Επιστημών «Lasker – Koshland». Το βιβλίο του «Μοριακή Κλωνοποίηση» που εκδόθηκε το 1982 αποτελεί ως σήμερα εγχειρίδιο αναφοράς για τους ερευνητές παγκοσμίως.
  • Νικόλαο Κατσάνη, καθηγητή στα Τμήματα των κυττάρων Βιολογίας και Παιδιατρικής. Έχει δημοσιεύσει 150 ερευνητικές εργασίες και  σχόλια χρήσιμα σε οργανωτικές επιτροπές και έχει παραδώσει πάνω από 100 διαλέξεις σε 160 χώρες.

Συντονιστής του διαλόγου που θα αναπτυχθεί  θα είναι ο  Ελληνοκύπριος καθηγητής βιοχημείας κ. Ελευθέριος Διαμαντής, MD, PhD, ένας ακόμα ελληνικής καταγωγής επιστήμονας της διασποράς, επικεφαλής στο Τμήμα Κλινικής Βιοχημείας τόσο του Πανεπιστημίου του Τορόντο, όσο και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Όρους Σινά της ίδιας πόλης.

Την επιστημονική συζήτηση  θα παρακολουθήσει και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης Dr.Ανάργυρος Δ. Μαριόλης Γενικός / Οικογενειακός Ιατρός, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής.

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης σε αναγνώριση της μεγάλης επιστημονικής προσφοράς του κ. Tom Maniatis με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε να του απονείμει την ανώτατη διάκριση του Επίτιμου Δημότη η οποία και θα πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη των εργασιών της 20ης Μαΐου.

Επίσης θα βραβευτούν ο κ. Κωνσταντίνος Δροσάτος, Επίκουρος Καθηγητής Φαρμακολογίας – Temple University School of Medicine – Φιλαδέλφεια, ΗΠΑ και ο κ. Σταύρος Βουγιουκλάκης επιχειρηματίας, ως ελάχιστη τιμή για την σημαντική συνεχιζόμενη προσφορά τους στον τόπο μας, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και μέσω της ομογένειας και κυρίως για τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξαν στην  διοργάνωση και διεξαγωγή σε ετήσια βάση του Θερινού Σχολείου στη Μάνη, καθώς και για την όλη επιμέλεια και φροντίδα που απαιτείται και οι ίδιοι κατέβαλαν για την επιτυχημένη διοργάνωση ενός τέτοιου  γεγονότος που τείνει να γίνει θεσμός προωθώντας το πολιτιστικό στίγμα του τόπου μας στον χώρο των σύγχρονων δράσεων της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.

Επιπλέον ο Δήμος καλύπτει δαπάνες φιλοξενίας (παράθεση δείπνου) και μεταφοράς των φοιτητών από και προς την Αθήνα.

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76