UA-49499200-1

Στην Περιφέρεια για γνωμοδότηση τα αιολικά πάρκα στη χερσόνησο του Μαλέα

Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στη χερσόνησο Μαλέα, καλείται να εκφράσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στην συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 και ώρα 4:00 μ.μ.

Συγκεκριμένα, καλείτε να γνωμοδοτήσει επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των παρακάτω έργων:

  1. «Εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστημένης ισχύος 12,6 MW και των συνοδών έργων πρόσβασης και διασύνδεσης αυτού» της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΜΑΛΕΑ Α.Ε.», στη θέση «ΚΡΙΘΙΝΑ», των Δ.Ε. Βοιών και Μονεμβασίας, του Δήμου Μονεμβασίας, της Π.Ε. Λακωνίας.
  2. «Εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστημένης ισχύος 15,3 MW και των συνοδών έργων πρόσβασης και διασύνδεσης αυτού» της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΗ ΠΑΡΝΩΝΟΣ Α.Ε.», στη θέση «ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ», των Δ.Ε. Βοιών και Μονεμβασίας, του Δήμου Μονεμβασίας, της Π.Ε. Λακωνίας.
  3. «Εγκατάσταση και λειτουργία (4) αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 57,3MW και των συνοδών έργων οδοποιίας και ηλεκτρικής διασύνδεσης αυτών» της εταιρείας «ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΥΡΙΤΙΟΥ Α.Ε.», στη Δ.Ε. Βοιών, του Δήμου Μονεμβασίας, της Π.Ε. Λακωνίας.

Επίσης καλείτε να γνωμοδοτήσει επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αιολικών έργων, στους Δήμους Βόρειας Κυνουρίας, Νότιας Κυνουρίας και Ευρώτα και συγκεκριμένα:

  1. «Εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστημένης ισχύος 20,4MW, και των συνοδών έργων οδοποιίας και ηλεκτρικής διασύνδεσης αυτού» της εταιρείας «EURUS ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε.», στη θέση «Μαδάρα», των Δ.Ε. Λεωνιδίου και Νιάτων, των Δήμων Νότιας Κυνουρίας και Ευρώτα, της Π.Ε. Αρκαδίας και Λακωνίας.
  2. «ΑΣΠΗΕ ισχύος 18MW και των συνοδών έργων πρόσβασης και διασύνδεσης αυτού, στη θέση “Ταρνάρα” των Δ.Ε. Βόρειας Κυνουρίας και Σκιρίτιδας, των Δήμων Βόρειας Κυνουρίας και Τρίπολης, της Π.Ε. Αρκαδίας, φερόμενης ιδιοκτησίας NIATA AIOLOS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.»

 

Check Also

100 παράτυποι μετανάστες στο Δήμο Μονεμβασίας

Σκάφος με 100 παράτυπους μετανάστες εντοπίστηκε, χθες (4/3/2024),  7 ναυτικά μίλια περίπου ανατολικά του Κάβο …

G-EZ117CQG76