UA-49499200-1

Στην κυριότητα του Δήμου η οικία του ποιητή Γιάννη Ρίτσου στο Κάστρο Μονεμβασίας

Υπεγράφη, σήμερα Πέμπτη 27 Μαϊου 2021, το συμβόλαιο αγοράς της οικίας του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου, στο Κάστρο Μονεμβασίας και έτσι ο Δήμος Μονεμβασίας απέκτησε την πλήρη κυριότητά του.

Από την πλευρά του Δήμου το συμβόλαιο υπέγραψε ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Τριχείλης, ενώ το συνολικό τίμημα ανέρχεται στο ποσό των 750.000,00€, το οποίο θα καταβληθεί μόνο από πόρους του Δήμου, σε πέντε ετήσιες δόσεις των 150.000,00€.

Ο κ. Τριχείλης με ανακοίνωσή του αναφέρει τη χαρά και την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση μιας διαδικασίας, την οποία όπως τονίζει «οι υπηρεσίες του Δήμου την έφεραν εις πέρας με επιτυχία μέχρι το τελικό στάδιο», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Δημοτικής αρχής, έλαβε τις δύο απαιτούμενες αποφάσεις για την απευθείας αγορά και είχα την τιμή να με εξουσιοδοτήσει για την υπογραφή του συμβολαίου».

Τέλος στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Δήμος Μονεμβασίας, σύντομα θα ξεκινήσει τις απαιτούμενες ενέργειες για την εκπόνηση της μουσειολογικής και μουσειογραφικής μελέτης, προκειμένου να προχωρήσει η ίδρυση του μουσείου Γιάννη Ρίτσου.

Check Also

100 παράτυποι μετανάστες στο Δήμο Μονεμβασίας

Σκάφος με 100 παράτυπους μετανάστες εντοπίστηκε, χθες (4/3/2024),  7 ναυτικά μίλια περίπου ανατολικά του Κάβο …

G-EZ117CQG76