UA-49499200-1

Στην Αθήνα το Άγιο Φως

11.4.2015_Άγιο Φως
Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε στις 12 μ. στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η ιερουργία της Αφής του Αγίου Φωτός.

Στις 20.30 έφτασε στo αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροσκάφος που μετέφερε το Άγιο Φως από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα και έγινε δεκτό με τιμές Αρχηγού Κράτους.

Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, όπου δεκάδες πιστοί αναμένουν την άφιξή του.
Από εκεί παίρνουν το Άγιο Φως και οι ιερείς των εκκλησιών των Αθηνών.
Σε κλίμα κατάνυξης, τελέστηκε το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η ιερουργία της Αφής του Αγίου Φωτός.
Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Γ’, συνοδεία αρχιερέων, ιερέων και διακόνων, μετέδωσε το Άγιο Φως στους χιλιάδες προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως».
Μετά τη λήξη της τελετής, ο Πατριάρχης παρέδωσε το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας, βουλευτή Γιάννη Αμανατίδη, γ.γ. της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας της Βουλής, για να ταξιδέψει με ειδική πτήση στην Ελλάδα.
Στην αποστολή παραλαβής του Αγίου Φωτός μετείχαν επιπλέον ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος και ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός.

Check Also

Απαγόρευση καύσης από σήμερα 15/4 σε όλη την Πελοπόννησο

Απαγορεύεται η χρήση πυρός από σήμερα 15 Απριλίου 2024 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξαιτίας των καιρικών …

G-EZ117CQG76