UA-49499200-1

Στην έναρξη της Σχολής Γονέων της Ι. Μητροπόλεώς μας ο Μητροπολίτης Μεσογαίας

Το απόγευμα της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου 2024, στον κατάμεστο Ιερό Ναό του Οσίου Νίκωνος, στη Σπάρτη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Γονείς παιδαγωγούμενοι και μαθητεύοντες».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και συντονιστής της Σχολής Γονέων, Πρωτ. Αθανάσιος Σπηλιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της τοπικής μας Εκκλησίας, με στόχο την παροχή βοήθειας σε γονείς και παιδιά.

Τον φιλοξενούμενο ομιλητή καλωσόρισε στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, χαρακτηρίζοντάς τον «ξεχωριστή εκκλησιαστική προσωπικότητα, λαμπρό επιστήμονα και ολοκληρωμένο κληρικό με πολυποίκιλο έργο και μοναδικό λόγο».

Στην ομιλία του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον «πολυσέβαστο», όπως τον χαρακτήρισε, Ποιμενάρχη μας για την τιμητική πρόσκληση, αναφέρθηκε, διεξοδικά και με γλαφυρότητα, στη σύγχρονη εποχή της αλματώδους ανάπτυξης της τεχνολογίας, της έλλειψης ποιοτικού χρόνου και του αποπροσανατολισμού από τα όσα έχουν πραγματικά αξία. Ακολούθως, μίλησε για τις πολλαπλές προκλήσεις που καλούνται να ξεπεράσουν οι γονείς, ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα να αποκτήσουμε ως κοινωνία κουλτούρα πίστεως.

Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, τόσο από το διαδίκτυο, αφού η εκδήλωση μεταδιδόταν απευθείας από την ιστοσελίδα της Ι. Μητροπόλεώς μας, όσο και από το κοινό εντός του Ναού.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης

Check Also

Απαγόρευση καύσης από σήμερα 15/4 σε όλη την Πελοπόννησο

Απαγορεύεται η χρήση πυρός από σήμερα 15 Απριλίου 2024 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξαιτίας των καιρικών …

G-EZ117CQG76