UA-49499200-1

Σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση του Παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης

Από το τέλμα στο οποίο είχε περιέλθει βγαίνει η διαδικασία αποκατάστασης του Παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης, ενός εμβληματικού κτιρίου το οποίο εδώ και χρόνια παραμένει έρμαιο στη φθορά στου χρόνου.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 δημοσιεύθηκε η διακήρυξη ανοιχτού δημόσιου διεθνή ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση εκπόνησης της «Επικαιροποίησης Μελέτης Εφαρμογής και Τευχών Δημοπράτησης για το έργο «Αποκατάσταση του διατηρητέου κτηρίου του παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης και προσαρμογή του για την στέγαση των ΓΑΚ Ν.Λακωνίας», ύψους 55.347,46 € (με ΦΠΑ 24%).

Το τελευταίο δεκαήμερο ήταν περίοδος εξελίξεων για τα πρώην Δικαστήρια Σπάρτης, έναν περίπου χρόνο μετά τη διενέργεια του τελευταίου άκαρπου διαγωνισμού, τον Οκτώβριο του 2022. Στις 12 Σεπτεμβρίου δημοσιεύθηκε η έγκριση διακήρυξης και διενέργειας του διαγωνισμού για την ανάθεση επικαιροποίησης της μελέτης εφαρμογής και τευχών δημοπράτησης του έργου, ενώ στις 18 Σεπτεμβρίου αναρτήθηκε η περίληψη της διακήρυξης του ανοικτού δημόσιου διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών έχει οριστεί η 12η Οκτωβρίου 2023.

Κρητικός: Το ζήτημα βγήκε από το τέλμα
Με αφορμή τη δρομολόγηση του διαγωνισμού, που συνιστά αποφασιστικό βήμα για την πορεία του έργου, ο βουλευτής Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός, ανέφερε σε δήλωσή του:

Η επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης που έθιγε την καθυστέρηση της διαδικασίας αποκατάστασης του παλαιού Πρωτοδικείου, η τηλεφωνική επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η ερώτηση που υπέβαλα την προηγούμενη εβδομάδα προς τον κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, έβγαλαν το ζήτημα από το τέλμα στο οποίο είχε περιέλθει.

Φυσικά, δεν εφησυχάζουμε, καθώς η ερώτησή μου προς τον κ. υπουργό αφορούσε στην εν γένει επίσπευση των ενεργειών, ενώ αναμένουμε και την απάντησή του για τον καθορισμό συνάντησης.

Δαβάκης: Παραμένουμε σε εγρήγορση
Με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Λακωνίας, Θανάσης Δαβάκης τοποθετήθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις αναφέροντας:

Μετά την κήρυξη ως άγονου του προηγούμενου διαγωνισμού, που είχε προκηρυχθεί τον Οκτώβριο του 2022, εντείναμε τις επαφές μας με την πολιτική ηγεσία και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας και αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που οι προσπάθειές μας αποδίδουν καρπούς.

Παραμένουμε σε εγρήγορση μέχρι το εμβληματικό αυτό κτίριο να αποκτήσει επιτέλους την εικόνα που αξίζει στην ιστορικότητά του, αλλά και στο ρόλο που πρόκειται να επιτελέσει στη σύγχρονη εποχή.

Check Also

Απαγόρευση καύσης από σήμερα 15/4 σε όλη την Πελοπόννησο

Απαγορεύεται η χρήση πυρός από σήμερα 15 Απριλίου 2024 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξαιτίας των καιρικών …

G-EZ117CQG76