UA-49499200-1

Σε τροχιά υλοποίησης το έργο φωτισμού του βράχου Μονεμβασίας

Ένα ακόμα σημαντικό έργο, το οποίο πρόκειται να αναδείξει περαιτέρω τη φυσιογνωμία και τη μοναδικότητα του Κάστρου Μονεμβασίας, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται για το φωτισμό του βράχου η οριστική μελέτη του οποίου εγκρίθηκε με την αριθ. 567063/23.11.2023 απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη.

Ο διαγωνισμός του έργου «Σχεδιασμός, προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων για τον φωτισμό του βράχου της Μονεμβασίας (φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον)», προϋπολογισμού 980.540,40 ευρώ, πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Μονεμβασίας στις 3/12/2022. Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε στις 22/2/2023, αντικείμενο της οποίας ήταν:

Α’ Φάση. Εκπόνηση και έγκριση της Οριστικής Μελέτης φωτισμού του βράχου Μονεμβασίας,
Β’ Φάση. Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού φωτισμού (4 μήνες από την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης) και
Γ’ Φάση. Εγκατάσταση ηλεκτρολογικού υλικού φωτισμού (4 μήνες από την ολοκλήρωση της Β’ Φάσης).

Με την έγκριση της οριστικής μελέτης και την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης, θα εκκινήσει άμεσα η υλοποίηση της προμήθειας και της εγκατάστασης του ηλεκτρολογικού υλικού του φωτισμού του βράχου.

Υπενθυμίζεται πως το σχεδιασμό έχει αναλάβει η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια φωτισμού Ελευθερία Ντεκώ.

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω του (Π.Δ.Ε) και θα υλοποιηθεί από το Δήμο Μονεμβασίας υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού δια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας και με τη συνεργασία του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΤΑ Πάρνωνας Α.Ε.

Check Also

Φωτ. facebook/Νεκτάριος Λαζαράκης

Μονεμβασία: Απόκοσμες εικόνες λόγω αφρικανικής σκόνης

Εικόνες που παραπέμπουν στην έρημο Σαχάρα αντίκρυσαν οι κάτοικοι της Μονεμβασίας εξαιτίας των υψηλών συγκεντρώσεων …

G-EZ117CQG76