UA-49499200-1

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το νέο Νοσοκομείο Σπάρτης

Αποτελεί γεγονός η έναρξη εργασιών της 1ης φάσης οικοδομικών εργασιών, η ολοκλήρωση της οποίας θα δώσει τη θέσης της στην εκκίνηση των εργασιών ανέγερσης του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, μέσω δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023, ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης  του υφιστάμενου κτιριακού συγκροτήματος, όπου στεγαζόταν το παλαιό Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η κλινική Covid-19 και η πτέρυγα των παλαιών χειρουργείων και το οποίο θα δώσει τη θέση του στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Το έργο εκτελείται από την εταιρεία “Ballian Techniki” και προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη Ιανουαρίου του 2024.

Στη συνέχεια προβλέπεται το ξεκίνημα των εργασιών ανέγερσης των νέων εγκαταστάσεων, το οποίο σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2026.

Να επισημάνουμε τέλος ότι η 1η αυτή αρχική φάση αποτελούσε ένα δύσκολο εγχείρημα μια και απαιτούσε την γρήγορη και προσεκτική μετεγκατάσταση τμημάτων, η οποία όμως ολοκληρώθηκε με επιτυχία χάρη στη σημαντική προσπάθεια του διοικητικού και ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού.

Νεοκλής Κρητικός: «Η Λακωνία θ’ αποκτήσει ένα Νοσοκομείο υψηλότατων προδιαγραφών»

Στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (18/10/2023) ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις εργασίες μετεγκατάστασης και κατεδάφισης χώρων του νοσοκομείου. Ο κ. Κρητικός περιηγήθηκε με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τη Διοικήτρια Εύη Παπαγεωργίου στους χώρους όπου διεξάγονται οι εργασίες.

Εξάλλου, συμμετείχε σε σύσκεψη με τον κ. Διοικητή και την κα Διοικήτρια για ζητήματα που χρήζουν διευθέτησης κατά τη διάρκεια εκπόνησης του έργου, όπως η επικαιροποίηση του σχεδίου ασφάλειας και υγείας, η απομόνωση του δικτύου, η πρόβλεψη για το προσωπικό του νοσοκομείου συγκοινωνιακής σύνδεσης με το κέντρο της πόλης, η οποία κρίνεται απαραίτητη λόγω αδυναμίας στάθμευσης οχημάτων από τα τέλη Ιανουαρίου 2024 που ο χώρος θα μετατραπεί πλήρως σε εργοτάξιο, καθώς και η τήρηση των περιβαλλοντικών όρων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο διευθυντής του τεχνικού τμήματος του ΙΣΝ, Αρχιτέκτων Μηχανικός κ. Θεόδωρος Μαραβέλιας, η κα Σύλβια Τζιτζιλώνη της Hill International και ο κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου, εκπρόσωπος της “Ballian Techniki”.

Με ανακοίνωσή του ο κ. Κρητικός δήλωσε:

Με τις διευκρινίσεις της κας Παπαγεωργίου, διαπίστωσα πως είμαστε, πλέον, κοντά στην έναρξη των εργασιών για την ανέγερση του νοσοκομείου, παράλληλα με τη διασφάλιση όλων των συνθηκών, που θα επιτρέπουν την εύρυθμη λειτουργία του υφιστάμενου.

Όπως δεσμεύθηκε από τη Σπάρτη ο Πρωθυπουργός, μέχρι το 2026, με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η Λακωνία θα αποκτήσει ένα νοσοκομείο υψηλότατων προδιαγραφών.

Check Also

Ελένη Κιούση: Νέα μερική αναστολή της Παθολογικής στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Με ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της παράταξης «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής» του Δημήτρη Κουτσούλη  στο νομό …

G-EZ117CQG76