UA-49499200-1

Σε συνέδριο για την κλιματική αλλαγή συμμετείχε ο Δήμος Ευρώτα

Ο Δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος, εκπροσωπώντας το Δήμο Ευρώτα, συμμετείχε  στο συνέδριο «Περιβαλλοντική ρύπανση και η συνδρομή της στην κλιματική αλλαγή- χάρτης δράσεων με στόχο την μηδενική ρύπανση –στόχοι-προοπτικές», παρουσιάζοντας τις δράσεις του Δήμου σχετικά με την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας από το Κ.Ε.Α.Ν. και ο Δήμος Ευρώτα βραβεύθηκε για τις δράσεις του στη κατεύθυνση προστασίας και ορθολογικής διαχείρισης του περιβάλλοντος.

Στην παρουσίασή του ο κ. Βέρδος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εργασίες που πραγματοποιούνται για την φροντίδα του πρασίνου της βιοκλιματικής πλατείας πηγών, τον καθαρισμό στις εκβολές του ποταμού Ευρώτα και την δενδροφύτευση που έγινε στην περιοχή, καθώς και τον καθαρισμό της ακτής Τρινήσων.

Τέλος αναφέρθηκε στο σύγχρονο σύστημα υπόγειων κάδων απορριμμάτων που υλοποιείται και σύντομα θα εξυπηρετεί τους δημότες, αλλά και στις προτάσεις που υπέβαλε ο Δήμος Ευρώτα στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Συγκεκριμένα ανέλυσε τρεις προτάσεις που θα συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, οι οποίες είναι οι εξής:

  • Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων και σταθμών φόρτισης αυτών του Δήμου Ευρώτα
  • Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Γωνιών Ανακύκλωσης Δήμου Ευρώτα
  • Αξιοποίηση σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών για την εφαρμογή έξυπνων συστημάτων άρδευσης χώρων αστικού πρασίνου και αγροτικών περιοχών του Δήμου Ευρώτα

Check Also

Εξόρμηση στο Μαίναλο με τον Ορειβατικό Σύλλογο Μολάων

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), συνδιοργανώνει με τον ΕΟΣ Τρίπολης, …

G-EZ117CQG76