UA-49499200-1

Σε ετοιμότητα η Σπάρτη για το «Σπάρταθλον 2021»

Ο Ivan Cudin από την Ιταλία νικητής του «Σπάρταθλον 2014».

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διοργάνωση του διεθνούς αγώνα υπεραπόστασης «Σπάρταθλον 2021», που θα διεξαχθεί στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2021.

Πρόκειται για αγώνα 245 χλμ., στην απόσταση Αθήνα – Σπάρτη, ο οποίος διεξάγεται επάνω στα βήματα του Αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, που κάλυψε το μακρύ δρομικό ταξίδι των 245 χλμ, φτάνοντας στη Σπάρτη την επόμενη ημέρα.

Ο τερματισμός των δρομέων θα  αρχίσει από τα χαράματα του Σαββάτου στο άγαλμα του Λεωνίδα, στο Δημοτικό στάδιο Σπάρτης, όπου θα τους υποδεχθεί ο Δήμαρχος Σπάρτης και οι λοιποί εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, για να τους στεφανώσουν με ένα στεφάνι ελιάς και να τους προσφέρουν ένα κύπελλο με νερό από τον Ευρώτα, τιμώντας τους έτσι, όπως τιμούνταν οι Ολυμπιονίκες στα αρχαία χρόνια.

Το βράδυ του Σαββάτου, στην κεντρική πλατεία Σπάρτης, θα γίνει απονομή επάθλων στους τρεις πρώτους άνδρες και τρεις πρώτες γυναίκες, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί, από τη Φιλαρμονική του Δήμου, μουσική συναυλία με αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και σε άλλους αγαπημένους Έλληνες συνθέτες.
Μαέστρος: Σαράντος Κανελλάκος
Ερμηνεύουν: Σπύρος Κουτσοβασίλης, Ειρήνη Χριστοφιλάκη, Τζίνα Βελδέκη

Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν υπό την τήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Check Also

40ος Μαραθώνιος Αθήνας: Δυναμική παρουσία αθλητών από Μολάους

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος οι αθλητές των Μολάων στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, ο …

G-EZ117CQG76