UA-49499200-1

Σε έρευνα Αμερικανικών Πανεπιστημιών για το Αλτσχάιμερ το ελαιόλαδο Σακελλαρόπουλου

Ερευνητές από τρία πανεπιστήμια της Αμερικής, Auburn, Temple και Yale School of Public Health, ξεκινούν ένα νέο ερευνητικό έργο μαζί με τη διενέργεια κλινικής δοκιμής στο πανεπιστήμιο Auburn, με τίτλο “EVOO for Brain Health”, για την αξιολόγηση της επίδρασης του υψηλά φαινολικού ελαιολάδου -κυρίως σε ελαιοκανθάλη- σε υγιή άτομα που έχουν οικογενειακό ιστορικό της νόσου Αλτσχάιμερ.

Το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τους ερευνητές των Αμερικανικών πανεπιστημίων είναι το «Plus Health Green Evoo» των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, λόγω της πολύ υψηλής περιεκτικότητας του σε ελαιοκανθάλη
Η κλινική δοκιμή και το ερευνητικό έργο έχουν τον τίτλο “EVOO for Brain Health”, έχουν δε εγκριθεί από την Ιδρυματική Επιθεώρηση (IRB)  του Πανεπιστημίου Auburn και αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2024.

Πρωταρχικός σκοπός τους είναι να μελετήσουν και να ερευνήσουν την επίδραση που έχει η προσθήκη εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου στην καθημερινή διατροφή υγιών εθελοντών και αν θα μπορούσε να λειτουργήσει προστατευτικά σε άτομα με οικογενειακό ιστορικό Αλτσχάιμερ που συνήθως σχετίζεται με γενετική προδιάθεση.

Είναι ήδη γνωστό ότι η προσθήκη εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου στην καθημερινή διατροφή θα μπορούσε να προστατεύσει από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Ωστόσο, δεν έχει ερευνηθεί μέχρι σήμερα αν με καθημερινή κατανάλωση εξαιρετικού παρθένου ελαιοκανθαλικού ελαιολάδου προστατεύονται τα άτομα που έχουν γενετική προδιάθεση της νόσου Αλτσχάιμερ.

Με ανακοίνωσή του ο κ. Σακελλαρόπουλος δήλωσε:

Είναι γνωστό δε, πως οι επιστημονικές έρευνες και συνέργειες εντοπίζονται στον πυρήνα των βιολογικών Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου από το ξεκίνημα τους.

Στο πλαίσιο αυτό διενεργούνται ήδη πολυετείς κλινικές μελέτες και ερευνητικά έργα με βιολογικά ελαιόλαδα και επιτραπέζιες ελιές Σακελλαρόπουλου, στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Γέιλ, καθώς και στη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ.

Check Also

Προκηρύσσονται 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ – 3 στη Ν.Μ. Μολάων

Στην προκήρυξη 704 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ, προχωρά το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν …

G-EZ117CQG76