UA-49499200-1

Π. Νίκας: 980.000 ευρώ για το φωτισμό του Κάστρου Μονεμβασίας

Έργο ανάδειξης χαρακτηρίζει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το φωτισμό του Κάστρου της Μονεμβασίας, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προχωρήσει σύντομα στο σχετικό διαγωνισμό.

Σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει ότι για το ανωτέρω έργο υπάρχει προϋπολογισμός 980.540,40 ευρώ που αφορά στον σχεδιασμό, τις προμήθειες και την εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων για τον φωτισμό του θρυλικού βράχου, μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Μονεμβασίας.

«Η προμελέτη προχωρεί και εκτιμάται ότι ο διαγωνισμός, για μελέτη – κατασκευή, θα μπορέσει να γίνει περί τον ερχόμενο Νοέμβριο» δήλωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος συναντήθηκε πρόσφατα στην Τρίπολη, με την βραβευμένη σχεδιάστρια φωτισμού Ελευθερία Ντεκώ, η οποία σχεδίασε και τον φωτισμό της Ακρόπολης. Να επισημάνουμε ότι η κ. Ντεκώ το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στη Μονεμβασία, όπου σε συνεργασία με το Δήμο πραγματοποίησε δοκιμές φωτισμού για συλλογή και επεξεργασία στοιχείων.

Τέλος ο κ. Νίκας είχε επικοινωνία με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, σχετικά με τον προγραμματισμό των ενεργειών, τόσο για το φωτισμό του Κάστρου  Μονεμβασίας όσο και της Ακροκορίνθου.

Check Also

100 παράτυποι μετανάστες στο Δήμο Μονεμβασίας

Σκάφος με 100 παράτυπους μετανάστες εντοπίστηκε, χθες (4/3/2024),  7 ναυτικά μίλια περίπου ανατολικά του Κάβο …

G-EZ117CQG76