UA-49499200-1

Πρόταση χρηματοδότησης του αλιευτικού καταφυγίου Ελαίας υπέβαλε ο Δήμος Μονεμβασίας

Πρόταση χρηματοδότησης του Αλιευτικού Καταφυγίου Ελαίας, κατέθεσε ο Δήμος Μονεμβασίας, μέσω προγραμματικής  σύμβασης με το Λιμενικό Ταμείο Λακωνίας, στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Αλιεία, προϋπολογισμού 1.360.000,00 €.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλάνο ανάπτυξης των λιμενικών υποδομών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μονεμβασίας, προβλέπεται η βελτίωση και η  επέκταση  του αλιευτικού καταφυγίου Ελαίας.

Τα προτεινόμενα έργα περιλαμβάνουν:

  • Eπέκταση του προσήνεμου μόλου κατά 30,50 m στην ίδια διεύθυνση και με το ίδιο πλάτος, με εξωτερική προστασία από φυσικούς ογκόλιθους και βάθος -4,0m για όλο το μήκος του.
  • Aνακατασκευή των υπαρχόντων κρηπιδωμάτων με συνολικό μήκος 90 m καθώς και καινούρια επίστρωση της ανωδομής.
  • Προτείνονται επίσης κρηπιδώματα κατά μήκος του υφιστάμενου τοίχου σε διεύθυνση ανατολική πλάτους 4,0m και μήκους 94,33m μέχρι το όριο της εκσκαφής στο -4,0 m, ενώ ακολουθεί διαμόρφωση του χώρου με λιθορριπή για το υπόλοιπο τμήμα πλησίον της παραλίας μήκους 56,50m, προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετεί μεγάλο μέρος από τα μικρά αλιευτικά σκάφη της περιοχής, ώστε αυτά να μην χρειάζεται να καταλαμβάνουν τον πολύτιμο χώρο των κρηπιδωμάτων.

Όλα τα κρηπιδώματα θα έχουν λιθεπένδυση των ορατών τους όψεων, ώστε να δένουν με τον παραδοσιακό χαρακτήρα του υπάρχοντος λιμένος.

Στην σκυροδέτηση της ανωδομής των κρηπιδωμάτων θα ενσωματωθούν αγωγοί από P.V.C. με φρεάτια, για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού στα προσορμίζοντα  σκάφη.

Check Also

100 παράτυποι μετανάστες στο Δήμο Μονεμβασίας

Σκάφος με 100 παράτυπους μετανάστες εντοπίστηκε, χθες (4/3/2024),  7 ναυτικά μίλια περίπου ανατολικά του Κάβο …

G-EZ117CQG76