UA-49499200-1

Προωθείται η επανάκαμψη του «Ράλλυ Ακρόπολις» στα εδάφη της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Σε τηλεδιάσκεψη με θέμα την επανάκαμψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του θρυλικού και παγκοσμίως γνωστού «Ράλλυ Ακρόπολις», συμμετείχε ο περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας, καθώς και δήμαρχοι της Κορινθίας, την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021.

Στην διάσκεψη, που διοργάνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας, αρμόδιος για την Έρευνα και την Τεχνολογία, συμφωνήθηκε η Περιφέρεια να καταβάλει το 50% της δαπάνης που αφορά το σκέλος της Πελοποννήσου της φετινής διοργάνωσης του «Ράλλυ Ακρόπολις», η αρμοδιότητα για την οποία είναι του υφυπουργείου Αθλητισμού.

«Επιδιώκουμε και αγωνιζόμαστε αυτή η πασίγνωστη διεθνώς διοργάνωση μηχανοκίνητου αθλητισμού να επιστρέψει μόνιμα στα εδάφη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία θα έχει μία ακόμα ευκαιρία να προβληθεί παγκοσμίως», σημείωσε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης κ. Νίκας.

Τις λεπτομέρειες θα αναλάβουν ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης, ενώ από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η αρμόδια για τον Τουρισμό αντιπεριφερειάρχης κα Αννα Καλογεροπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι το «Ράλλυ των Θεών», όπως το έχουν αποκαλέσει, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1951. Το 1973 συμπεριελήφθη στα παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών. Ο τελευταίος αγώνας στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος είχε διεξαχθεί το 2013 και είχε μεταδοθεί τηλεοπτικά σε 150 χώρες.

Check Also

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης ο Γιώργος Παπαχρήστου από τα Βάτικα

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης συμμετείχε, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, ο Γιώργος Παπαχρήστου από τη Νεάπολη. …

G-EZ117CQG76