UA-49499200-1

Προχωρά η προμήθεια εξοπλισμού της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και με συνολικό προϋπολογισμό 1.650.000,00 ευρώ, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027», η Πράξη «Προμήθεια τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού για την Α.Ε.Ν. Λακωνίας», με έδρα τη Νεάπολη.

Συγκεκριμένα, με την ανωτέρω ένταξη εξασφαλίζεται η απαραίτητη χρηματοδοτική στήριξη της νεοϊδρυθείσας Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) (Πλοιάρχων) Λακωνίας, για την προμήθεια του πλέον σύγχρονου εκπαιδευτικού εξοπλισμού ο οποίος ανταποκρίνεται στις τεχνολογικές εξελίξεις και στις υψηλές απαιτήσεις του επαγγέλματος. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους σπουδαστές/στριες της υπόψη Ακαδημίας να εκπαιδευτούν σε ρεαλιστικές συνθήκες εκπαίδευσης και να εμπεδώσουν εξειδικευμένες γνώσεις, μέσω της χρήσης εξοπλισμού που θα συναντήσουν εν συνεχεία στην καριέρα τους.

Ο εκπαιδευτικός εξοπλισμός περιλαμβάνει την προμήθεια:

  • προσομοιωτή γέφυρας, προσομοιωτή GMDSS,
  • προσομοιωτή χειρισμού υγρού φορτίου,
  • προσομοιωτή ECDIS-RADAR/ARPA,
  • εκπαιδευτικού εξοπλισμού για οργάνωση αίθουσας τηλεκπαίδευσης – τηλεδιάσκεψης,
  • εργαστηρίου πολυμέσων,
  • εργαστηρίου εφαρμογών Φυσικής και
  • εξοπλισμού μετεωρολογίας και διαφόρων οργάνων.

Παράλληλα να επισημάνουμε ότι προχωρά ικανοποιητικά από το Δήμο Μονεμβασίας η εργολαβία ανακαίνισης του κτιρίου του πρώην Γυμνασίου Νεάπολης, το οποίο θα στεγάσει τη σχολή και το οποίο έχει παραχωρηθεί  στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό αλλά και τον τέως Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας για τον έλεγχο και την απόφαση ένταξης. Τέλος ευχαριστίες απευθύνει στον Υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη, καθώς και στις υπηρεσίες του Υπουργείου του για τη σύνταξη και κατάθεση του τεχνικού δελτίου της πράξης.

Check Also

Μονεμβασία: Φωτιά στην περιοχή Αγίου Στεφάνου – Κινδύνευσαν δύο κατοικίες

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην περιοχή …

G-EZ117CQG76