UA-49499200-1

Ποιητικό Ημερολόγιο

10.1.2016_Το Ποιητικό ΗμερολόγιοΓια 21η συνεχή χρονιά, το Ποιητικό Ημερολόγιο, με επιμέλεια – ανθολόγηση του δημοσιογράφου Γιάννη Κορίδη, τηρεί το ετήσιο ραντεβού του, μένοντας πιστό στις αρχές της παράδοσης και τις απαιτήσεις του αναγνωστικού κοινού.

Το Ποιητικό Ημερολόγιο 2016, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός, παρουσιάζεται στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20 & Βουκουρεστίου, 1ος όροφος), την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα. Την παρουσίαση θα κάνει ο συγγραφέας Θανάσης Θ. Νιάρχος και ποιήματα θα απαγγείλει η ηθοποιός Μπέτυ Αρβανίτη. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δημήτρης Κουμπιάς (πρόεδρος ΠΟΕΣΥ) και ο Σταμάτης Νικολόπουλος (πρόεδρος ΕΣΗΕΑ).

Στο Ποιητικό Ημερολόγιο, το οποίο είναι μια καινούργια ανθολογία ποίησης, που κυκλοφορεί κάθε χρόνο, δεν επαναλαμβάνονται τα ίδια ποιήματα και δεν προβάλλονται μόνο κλασικοί δημιουργοί, αλλά και σύγχρονα ονόματα που επιβεβαιώνουν την εξελικτική πορεία της ελληνικής ποίησης.

Το φετινό ημερολόγιο κοσμείται με τέσσερα έργα του Κώστα Ευαγγελάτου. Κάθε μέρα (ολοσέλιδη) περιέχει τις απαραίτητες ημερολογιακές πληροφορίες και ένα αντιπροσωπευτικό ποίημα. Ανθολογούνται ποιήματα όλων των τάσεων και όλων των εποχών, από την αρχαιότητα έως τις ημέρες μας, από τον Θέογνι στον Σολωμό, από τη Μαρία Πολυδούρη στον Ντίνο Χριστιανόπουλο. Επίσης, περιέχει ποιήματα επετειακά, ποιήματα για καθημερινή ανάγνωση.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Δύο βιβλία με άρωμα Κρήτης σε audiobooks του Ορέστη Μανούσου

Δύο νέα audiobooks  με άρωμα Κρήτης, έρχονται να προστεθούν στην ακουστική βιβλιοθήκη των Εκδόσεων Anubis …

G-EZ117CQG76