UA-49499200-1

Πλούσιες οι δράσεις του ΚΠΕ Μολάων

22.4.2016_Πλούσιες οι δράσεις του ΚΠΕ Μολάων_Μονεμβασία

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μολάων, λειτουργεί στην πόλη των Μολάων από το 2006 και αυτή την στιγμή, στελεχώνεται από 5 εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όλα αυτά τα χρόνια, αν και δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει μόνιμη στέγη (φιλοξενείται προσωρινά σε αίθουσα του ΕΠΑΛ), έχει με τις δραστηριότητές του δικαιώσει το σκοπό της σύστασής του, με το πλούσιο εκπαιδευτικό του έργο στον τομέα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης για την αειφορία.

Επιπλέον η λειτουργία του είναι μια κατάκτηση για τον τόπο μας, αφού εκτός των άλλων, με τις  πολυποίκιλες εκδηλώσεις του και τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, έχει φιλοξενήσει χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές και διαφημιστές της περιοχής μας.

Στις δραστηριότητες του ΚΠΕ Μολάων, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του έργου εκτός των άλλων περιλαμβάνονται:

  • Επιστημονικά σεμινάρια και ημερίδες, για εκπαιδευτικούς αλλά και το κοινό.
  • Εκδόσεις εντύπων, εκπαιδευτικού υλικού κλπ
  • Εκπαιδευτικά – περιβαλλοντικά προγράμματα για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • Ίδρυση, λειτουργία και συντονισμός, εθνικού θεματικού δικτύου με θέμα τα Κάστρα (εξ αφορμής του εκπαιδευτικού μας προγράμματος για την Μονεμβασία), όπου συμμετέχουν δεκάδες σχολικές μονάδες από όλη τη χώρα.
  • Μια μεγάλη επιτυχία του κέντρου, που μόλις πρόσφατα υλοποιήθηκε, είναι και η αναβάθμιση από το Υπουργείο Παιδείας, του δικτύου για τα Κάστρα, σε Ευρωπαϊκό, ούτως ώστε να συμμετέχουν σε αυτό σχολεία από όλη την Ευρώπη
  • Δημιουργία χωροευαίσθητου – ηλεκτρονικού παιχνιδιού, που υλοποιείται στο κάστρο της Μονεμβασίας, με τη χρήση έξυπνων συσκευών, για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Η περίοδος της Άνοιξης, είναι η πιο δημιουργική και δραστήρια στο κέντρο, αφού κορυφώνονται οι πολυήμερες επισκέψεις σχολείων από όλη τη χώρα.

Το ΚΠΕ Μολάων είχε τη χαρά να φιλοξενήσει σχολεία από την Κέρκυρα, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Κοζάνη, την Κρήτη, την Πρέβεζα, την Εύβοια, τη Σύρο, τη Λάρισα, ενώ αναμένονται μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, σχολεία από τον Έβρο μέχρι και τη Ρόδο, ακόμη και από τον Καναδά, αφού για τρίτη χρονιά μας επισκέπτεται το ομογενειακό δημοτικό σχολείο του Μόντρεαλ, «Σωκράτης – Δημοσθένης» (École Socrates-Démosthène).

Προγράμματα του ΚΠΕ Μολάων 2015 – 2016

1) Λάρνακας. Το φαράγγι των Μολάων
22.4.2016_Πλούσιες οι δράσεις του ΚΠΕ Μολάων_Λάρνακας

2) Μονεμβασία : «Διαβαίνοντας στα καλντερίμια μιας καστροπολιτείας – από το χθες στο σήμερα»
22.4.2016_Πλούσιες οι δράσεις του ΚΠΕ Μολάων

3) Πλύτρα μια βυθισμένη πολιτεία
22.4.2016_Πλούσιες οι δράσεις του ΚΠΕ Μολάων_Πλύτρα

4) Η λιμνοθάλασσα του Γέρακα
22.4.2016_Πλούσιες οι δράσεις του ΚΠΕ Μολάων_Γέρακας

5) Τα αρχαία δέντρα του τόπου μας. Προστασία και ανάδειξη μιας πολύτιμης κληρονομιάς. Η περίπτωση του αρχαίου ελαιώνα της νοτιοανατολικής Λακωνίας22.4.2016_Πλούσιες οι δράσεις του ΚΠΕ Μολάων_Ελαιώνας

6) Ελαχιστοποίηση των απορριμμάτων. Ανακύκλωση, κομποστοποίηση. Οικονομία για τους πολίτες – προστασία για το περιβάλλον
22.4.2016_Πλούσιες οι δράσεις του ΚΠΕ Μολάων_Ανακύκλωση

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76