UA-49499200-1

ΠΑΣ Σπάρτης – ΚΑΣΤΡΟ Μονεμβασίας: 1-3

Γράφει η Θεοδώρα Χούτρη

Σπουδαία νίκη για το ΚΑΣΤΡΟ Μονεμβασίας απέναντι στην πολύ καλή ομάδα του ΠΑΣ Σπάρτης, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 , στο ΑΕΚ Αγίου Ιωάννη Σπάρτης.

Η ομάδα της Μονεμβασίας παρατάχτηκε με 6 πολύ σημαντικές απουσίες, αλλά οι παίκτες της ανταποκρίθηκαν στην κρισιμότητα του αγώνα και με πολύ μεστή εμφάνιση πήραν το διπλό, προσπερνώντας την ομάδα της Σπάρτης στον βαθμολογικό πίνακα.

Ήταν μια απολύτως δίκαιη νίκη, αφού το ΚΑΣΤΡΟ είχε τον έλεγχο του αγώνα, απειλήθηκε ελάχιστα και πετυχαίνοντας 3 τέρματα πήρε τη νίκη .

Στα πρώτα 20΄το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν ρυθμό όσο περνούσε η ώρα και να προσπαθούν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Π. Μιχαλαριά.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για τους γηπεδούχους στο 17΄με εκτέλεση φάουλ από αριστερά, όμως ο τερματοφύλακας του ΚΑΣΤΡΟΥ Αντρ. Ντιακονέσκου αντέδρασε σωστά και «καθάρισε» τη φάση.

Στο 29΄ο Μιχ. Μουτζούρης ανέβηκε και έπιασε δυνατό δεξί σουτ αναγκάζοντας σε δύσκολη επέμβαση τον τερματοφύλακα τον γηπεδούχων Π. Μιχαλαριά.

Στο 35΄το ΚΑΣΤΡΟ άνοιξε το σκορ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γιωρ. Αρώνη, ο Μιχ. Μουτζούρης με ωραία κεφαλιά στο 2ο δοκάρι  έκανε το 0-1.

Στο 48΄ ο Πετρ. Μπούμπαλης προσπάθησε να εκμεταλλευθεί το λάθος γύρισμα του Π. Πετράκου προς τον τερματοφύλακά του, όμως ο Π. Μιχαλαριάς την τελευταία στιγμή με έξοδο έξω από την περιοχή του πρόλαβε τον επιθετικό του ΚΑΣΤΡΟΥ, ο οποίος 2 λεπτά μετά μπήκε στην περιοχή του ΠΑΣ, αλλά την τελευταία στιγμή ο Γ. Σαρρής τον πρόλαβε πριν βγει απέναντι στον Π. Μιχαλαριά.

Στο 53΄ οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του ΚΑΣΤΡΟΥ, το εκτέλεσε ο Γ. Αγαθιάς αλλά ο Αντρ. Ντιακονέσκου με ωραία επέμβαση στην αριστερή του γωνία έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Στο 58΄ο Πετρ. Μπούμπαλης πίεσε τους αμυντικούς του ΠΑΣ, κέρδισε τη μπάλα μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε, με τον διαιτητή Γιωρ. Παλαμίδα, να καταλογίζει το εμφανέστατο πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιωρ. Αρώνης, ο οποίος με ωραίο χτύπημα ξεγέλασε τον Π. Μιχαλαριά, πέτυχε το 0-2 το οποίο και αφιέρωσε σε φιλικό του πρόσωπο για την πρόσφατη απώλεια του πατέρα του.

Στο 72΄ ο ΠΑΣ μείωσε σε 1-2 μετά από κτύπημα φάουλ από τα δεξιά και κοντινή κεφαλιά του Π. Πετράκου που βρέθηκε αμαρκάριστος στο 2ο δοκάρι της εστίας του ΚΑΣΤΡΟΥ.

Αμέσως όμως με τη σέντρα, μετά από ωραίο συνδυασμό των Βαγγ. Χάδιαρη και Γιωρ. Αρώνη, η μπάλα έφτασε αριστερά στον Αντρ. Μπετσόκου ο οποίος με ωραία σέντρα-σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό Γ της εστίας των γηπεδούχων, κάνοντας το 1-3.

Οι παίκτες του ΠΑΣ προσπάθησαν να ανατρέψουν το σκορ και είχαν 2 καλές στιγμές, πρώτα στο 78΄με τον Σπ. Τσαρούχα ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΚΑΣΤΡΟΥ, αλλά το σουτ που έκανε ήταν αδύναμο και άστοχο και στο 84΄ όταν οι παίκτες του ΠΑΣ βρήκαν το χώρο στην αριστερή πλευρά της άμυνας των φιλοξενούμενων, αλλά το συρτό σουτ απέκρουσε με τα πόδια ο Αντρ. Ντιακονέσκου κρατώντας το 1-3.

Καλή η διαιτησία των Γ. Παλαμίδα, Ηλ. Μπεκιάρη και Ι. Ζαχαράκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ (Αρ. Φωτόπουλος): Π. Μιχαλαριάς, Ι. Κολοβός, Ε. Γκάτσιος, Μ. Τσαρούχας (88΄ Π. Κοκκόλης), Π. Πετράκος, Γ. Σαρρής (62΄ Α. Γκλουχ), Ι. Κουλογεωργίου, Ηλ. Στρατής (84΄ Ν. Μαραγκουδάκης), Ε. Ουρίγου (88΄ Ε. Φελέκος), Δ. Σκιαδάς, Γ. Αγαθιάς (62΄ Σπ. Τσαρούχας).

ΚΑΣΤΡΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ (Πάρης Χούτρης): Αντρ. Ντιακονέσκου, Χρ. Χούτρης (69΄ Βασ. Γάγκας), Κλ. Χαμίτα, Παν. Δαμιανάκης, Μιχ. Μουτζούρης, Γιωρ. Αρώνης, Αντρ. Μπετσόκου, Γιωρ. Κυριαζάκος ( 77΄ Γιωρ. Λιβανός), Πετρ. Μπούμπαλης (90΄ Νικ. Παναρίτης), Βαγγ. Χάδιαρης, Νικ. Γραμματικάκης (69΄ Στ. Χαραμής).
Δεν αγωνίστηκαν οι: Κων. Τσιμπίδης, Μιχ. Κοντάκος.

Check Also

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης ο Γιώργος Παπαχρήστου από τα Βάτικα

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης συμμετείχε, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, ο Γιώργος Παπαχρήστου από τη Νεάπολη. …

G-EZ117CQG76