UA-49499200-1

Παρατείνεται μέχρι 30/06 η ισχύς των βεβαιώσεων μηχανικού για μεταβιβάσεις ακινήτων

Νομοθετικές ρυθμίσεις πολεοδομικού χαρακτήρα προβλέπουν 2 τροπολογίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που κατατέθηκαν στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση Σύμβασης Διανομής Ακινήτου – Σύστασης Δικαιώματος Επιφανείας Ακινήτου Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά και ρύθμιση συναφών θεμάτων».

Η πρώτη τροπολογία αφορά σε  ρυθμίσεις που αντιμετωπίζουν ζητήματα επείγουσας φύσης λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία του κορωνοϊού και η δεύτερη αφορά στην αντιμετώπιση του θέματος των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων με τη σύσταση  Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμόρροπων («Ε.ΕΠ.ΕΤ.»), ζήτημα συναρμοδιότητας με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, προβλέπεται:

-Παράταση βεβαίωσης αυτοψίας μηχανικού

Δεδομένης της υφιστάμενης κατάστασης λόγω COVID19, κρίνεται αναγκαία η παράταση έως και τις 30/06/2021 του χρόνου ισχύος των βεβαιώσεων μηχανικών, οι οποίες εκδίδονται με ημερομηνία αυτοψίας από 01/01/2021 έως τις 31/01/2021.

Με την παράταση αυτή δίνεται το απαραίτητο χρονικό περιθώριο για την υπογραφή συμβολαίων μεταβιβάσεων ακινήτων, για τα οποία έχει γίνει αυτοψία έως και εντός του Ιανουαρίου από μηχανικό, αλλά δεν έχει καταστεί δυνατόν να υπογραφεί το συμβόλαιο μεταβίβασης πριν από τη λήξη της βεβαίωσης.

Check Also

O Γκάρι Κασπάροφ στο Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών 2024

Της Μαργαρίτας Μανούσου margarita.manousou1@gmail.com Το πολύ ενδιαφέρον συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών 2024, του αεροδρομίου της Αθήνας …

G-EZ117CQG76