UA-49499200-1

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η νέα περιφερειακή οδός Σπηλαίου Καστανιάς

23.5.2016_Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η νέα περιφερεακή οδός Σπηλαίου Καστανιάς

Το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε η παράδοση της νέας περιφερειακής οδού Σπηλαίου Καστανιάς.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο δρόμο ο οποίος παρακάμπτει τον οικισμό της Καστανέας, καθιστώντας ευκολότερη την πρόσβαση στο Σπήλαιο, ειδικότερα για μεγάλα οχήματα.

Η νέα οδός δίνει υπεραξία στο χώρο και αναβαθμίζει τουριστικά την ευρεία περιοχή, προσφέροντας ασφάλεια στους οδηγούς.

23.5.2016_Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η νέα περιφερεακή οδός Σπηλαίου Καστανιάς_1

Την ακολουθία των εγκαινίων τέλεσε ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ.κ. Ευστάθιος, ο οποίος ευχαρίστησε και επαίνεσε όλους όσους ασχολήθηκαν με το έργο. «Ένα έργο δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε. Είναι και κάτι άλλο το οποίο έχει γίνει στα γραφεία και νωρίτερα ακόμα μέσα στις ψυχές των ανθρώπων», δήλωσε ο Σεβαστός Ποιμενάρχης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Εύχομαι αυτό τον δρόμο να τον βαδίσουν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι πολυπληθείς επισκέπτες του ιστορικού και αξιοθαύμαστου τόπου και η πορεία τους, να είναι βατή και ακίνδυνη.»

Τα εγκαίνια του έργου έγιναν από το Δήμαρχο Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του, αλλά και τη χαρά των συνεργατών του, για την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού για την περιοχή έργου. Ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, την Αντιπεριφερειάρχη, καθώς και το Περιφερειακό Συμβούλιο, για την άριστη συνεργασία και στήριξη στην προσπάθεια υλοποίησης του ανωτέρω έργου. Επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες στους συνεργάτες του, στο Δημοτικό Συμβούλιο και ιδιαιτέρως στον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Βοιών κ. Χαράλαμπο Κουτσονικολή και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Καστανέας. Τέλος ανέφερε ότι σύντομα θα γίνουν και άλλα εγκαίνια, κάτι πολύ σημαντικό για την περιοχή, μια και αυτό όπως τόνισε «υποδηλώνει την ολοκλήρωση και την χρήση του έργου».

23.5.2016_Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η νέα περιφερεακή οδός Σπηλαίου Καστανιάς_2

Ο κ. Αθανάσιος Δαβάκης χαρακτήρισε το έργο «μικρό μεν αλλά πολύ σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή», ενώ ανέφερε ότι τόσο ο δρόμος όσο και το Σπήλαιο αποτελούν προϊόν προσπάθειας πολλών δεκαετιών. Τέλος έδωσε συγχαρητήρια σε όσους ασχολήθηκαν με το έργο και ευχήθηκε η περιοχή, «η τόσο όμορφη και ιδιαίτερη» όπως την χαρακτήρισε, να αποκτήσει ακόμα περισσότερους επισκέπτες, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τόπο.

Ο κ. Πέτρος Τατούλης ανέφερε ότι ο δρόμος αυτός θα βοηθήσει πολύ στην ποιότητα των ανθρώπων που ζουν και δραστηριοποιούνται στη περιοχή, μια περιοχή που όπως είπε «είναι σημαντική στο σχεδιασμό που κάνει η Περιφέρεια σε συνεργασία πάντα με τη Δημοτική Αρχή». Ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε όλους όσους ασχολήθηκαν με το έργο επισημαίνοντας για ακόμα μια φορά την πολύ καλή συνεργασία της Περιφέρειας με το Δήμο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είναι η μόνη Δημοτική Αρχή που όσα έργα μαζί προχωρήσαμε ολοκληρώθηκαν. Δεν υπάρχει ούτε ένα έργο το οποίο να έμεινε πίσω.»

Ο κ. Τζανέτος Φιλιππάκος δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκεται εδώ προκειμένου να μοιραστεί τη χαρά, αλλά και τη διάθεση για προσφορά που αναπτύσσεται και η οποία δίνει σημαντικά αποτελέσματα. «Ο περιφερειακός αυτός δρόμος προσθέτει οδική ασφάλεια και δυνατότητα περαιτέρω αξιοποίησης του τόπου», δήλωσε ο κ. Φιλιππάκος, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια σε όλους γι’ αυτό το επίτευγμα, το οποίο όπως ανέφερε «σηματοδοτεί μια νέα αντίληψη για τη Λακωνία».

Η κυρία Αδαμαντία Τζανετέα τόνισε ότι ο δρόμος αυτός ήταν ένα αίτημα δεκαετιών, η υλοποίηση του οποίου αναβαθμίζει το οδικό δίκτυο και δίνει προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης του Σπηλαίου και της περιοχής γενικότερα. Από την πλευρά της επισήμανε τέλος την πολύ καλή συνεργασία της Περιφέρειας με το Δήμο Μονεμβασίας.

23.5.2016_Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η νέα περιφερεακή οδός Σπηλαίου Καστανιάς_3

Στην τελετή των εγκαινίων, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Αναπληρωτής  Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας κυρία Αδαμαντία Τζανετέα, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Γεώργιος Μαρουδάς,  οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χαράλαμπος Κουτσονικολής, Ηλίας Καλογερίνης,Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, Ιωάννης Σουρλάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Αβδούλος, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κυρία Παναγιώτα Αλειφέρη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Χρήστος Πετράκης, Χαράλαμπος Μαρούσης, Αλεξάνδρα Χαραμή, Κατερίνα Γεωργακάκου, Θεόδωρος Δρίβας, Γιώργος Βουνελάκης, Κατερίνα Τσαφατίνου, Σοφία Δουμάνη, Ευστάθιος Βελιώτης, Βασίλης Κουλουβάκος, Ελένη Αναγνωστοπούλου, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, ο Λιμενάρχης Νεαπόλεως κ. Δημήτριος Βατίστας, ο Διοικητής του Α.Τ. Νεαπόλεως κ. Ευάγγελος Δρίβας και πλήθος κόσμου.

Στοιχεία του έργου 
20.5.2016_Εγκαινιάζεται η νέας περιφερειακή οδός Σπηλαίου Καστανιάς

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με το ποσό των 896.341,46€ (χωρίς ΦΠΑ). Μελετήθηκε, δημοπρατήθηκε και εκτελέστηκε από το Δήμο Μονεμβασίας.

Παραδόθηκε συνολική οδοποιία  μήκους 1650,00μ, μέσου πλάτους 6,00μ.

Τοποθετήθηκε κάθετη σήμανση, εξωτερικό στηθαίο ασφαλείας και οριζόντια διαγράμμιση. Κατασκευάστηκαν (6) τεχνικά συλλογής όμβριων υδάτων και έξι (6) τοίχοι αντιστήριξης συνολικού μήκους 209,00μ και ύψους από 2,00μ έως 4,00μ.

Με το έργο αυτό έγινε παράκαμψη του οικισμού Καστανέας (Περιφερειακός δρόμος) και εξασφάλιση πρόσβασης μεγάλων οχημάτων (λεωφορεία) στο σπήλαιο Καστανέας.

ΦΩΤΟ: Αρετή Μπιλλίνη, Θεόδωρος Δρίβας

 

 

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76