UA-49499200-1

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μανιάτης Λευτέρης Πετρούνιας

3.11.2015_Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μανιάτης Λευτέρης Πετρούνιας

Παγκόσμιος πρωταθλητής στο αγώνισμα των κρίκων αναδείχθηκε ο Μανιάτης πρωταθλητής Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη, πήρε την πρώτη θέση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής που διεξάγεται στη Γλασκώβη. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 15,800 βαθμούς και φυσικά, το αφιέρωσε στον πατέρα του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες εβδομάδες. Η διάκριση του δίνει και το «εισιτήριο» της απευθείας πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο 25χρονος Μανιάτης αγωνίστηκε 4ος στη σειρά, συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία και μέχρι το τέλος, κανείς δεν κατάφερε να κάνει καλύτερο πρόγραμμα. Ήταν η 11η πρωτιά σε 12 εμφανίσεις για τον 25χρονο, αυτή τη χρονιά. Έχει κατακτήσει χρυσά μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονπελιέ, στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, στο διεθνές γκραν πρι του Σομπατέλι και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Η επιτυχία του Λευτέρη Πετρούνια θα δώσει το δικαίωμα στην ελληνική γυμναστική να διεκδικήσει και δεύτερο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στο προολυμπιακό τεστ των ανδρών της επόμενης χρονιάς, θα πάρουν μέρος δύο αθλητές μας από τους οποίους ο ένας θα προσπαθήσει να προκριθεί στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

 

Πηγή: lakonikos.gr

Check Also

Ο 2ος «Δρόμος της Ακμής» έρχεται στις 25-26/5

Ο 2ος  «Δρόμος της Ακμής» (“Heyday Road”) είναι γεγονός και θα διεξαχθεί στις 25-26 Μαΐου …

G-EZ117CQG76