UA-49499200-1

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στο Δ.Σ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου

Της Μαργαρίτας Μανούσου
margarita.manousou1@gmail.com

Με προσκεκλημένο τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, συνεδρίασε στις 13 Οκτωβρίου 2021, το Δ.Σ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν διεξοδικά οι προκλήσεις της συγκυρίας για το ελληνικό ξενοδοχείο και οι προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής Φιλοξενίας.

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός, τόνισε πως η επανεκκίνηση δεν σημαίνει αυτόματα και ανάκαμψη, σημειώνοντας τις έντονες διαφοροποιήσεις που υπάρχουν κυρίως σε ότι αφορά τα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία των πόλεων και του ορεινού όγκου της χώρας. Ο κ. Βασιλικός τόνισε πως με δεδομένες τις αβεβαιότητες που υπάρχουν ακόμη στην παγκόσμια τουριστική αγορά είναι ανάγκη για συνέχιση της στοχευμένης κρατικής στήριξης, εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη.

Ο Πρόεδρος του ΞΕΕ αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού για την ελληνική Φιλοξενία στις κατευθύνσεις της βιωσιμότητας, του ψηφιακού μετασχηματισμού, της ποιότητας, της δημιουργίας νέων υποδομών και της αναβάθμισης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού. Οι κατευθύνσεις αυτές, όπως τόνισε ο κ. Βασιλικός, συνάδουν απόλυτα με τις προτεραιότητες της ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως αποτυπώνονται στους στόχους του Ταμείου Ανάκαμψης και του Εθνικού Σχεδίου «Ελλάδα 2.0».

«Η βιώσιμη Φιλοξενία να γίνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής μιας νέας Ελλάδας»
Ο Πρόεδρος του ΞΕΕ τόνισε με έμφαση την προσφορά της Φιλοξενίας στην κοινωνία και αναφέρθηκε διεξοδικά σε δύο εμβληματικές πρωτοβουλίες του ΞΕΕ για την επόμενη περίοδο, όπως το νέο πρόγραμμα για τη βιωσιμότητα στα ξενοδοχεία και ο νέος φορέας «HOTELS FOR» που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, με αποκλειστικό αντικείμενο την ανάπτυξη πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης, στηρίζοντας αυτούς που έχουν ανάγκη και προωθώντας τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με πολλή χαρά υποδεχθήκαμε το νέο Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ του ΞΕΕ και είχαμε την ευκαιρία μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας και παραγωγικής συζήτησης. Στο πλαίσιο του ρόλου και της αποστολής του ΞΕΕ ως θεσμικού συμβούλου της Πολιτείας, ενημερώσαμε αναλυτικά τον κ. Κικίλια αναφορικά με τις θέσεις, τις προτάσεις και τις δράσεις μας τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο καθώς και για την ειδική έμφαση που δίνει ο κλάδος στις σχέσεις του με την κοινωνία. Ο στόχος είναι κοινός, κοινή είναι και η προσπάθεια. Η βιώσιμη Φιλοξενία να γίνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής μιας νέας Ελλάδας.

Check Also

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Πρέπει να ζούμε στην πραγματικότητα

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα τελευταία 50 χρόνια έως σήμερα και …

G-EZ117CQG76