UA-49499200-1

Ο μύθος του οίνου Malvasia ταξιδεύει στην Πάρμα της Ιταλίας

Πραγματοποιήθηκε στην Πάρμα της Ιταλίας, η συνάντηση του έργου Transnational Leader Cooperation «THE MYTH OF MALVASIA», που διοργάνωσε η Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ – GAL) του Ducato με τη συμμετοχή εταίρων από Ελλάδα και Κροατία .

Ξεκινώντας από την ανοικοδόμηση της μοναδικής και συναρπαστικής ιστορίας του, το έργο στοχεύει να ενισχύσει τον οίνο Malvasia και τις περιοχές στις οποίες παράγεται, με στόχο να τις καταστήσει πραγματικό τουριστικό αξιοθέατο και παράλληλα, να ευαισθητοποιήσει τους φορείς του κλάδου και τους καταναλωτές σε σχέση με την ποιότητα και την ιστορική σημασία αυτού του κρασιού.

Εκτός από την ΟΤΔ του Ducato, η οποία αντιπροσωπεύει την επικράτεια της Piacenza και της Parma, τις περιοχές παραγωγής της αρωματικής Malvasia di Candia, στη συνάντηση συμμετείχε η Αναπτυξιακή Πάρνωνα ΑΕ και ο κ. Μαρίνης Μπερέτσος, με έδρα το Λεωνίδιο, η οποία αντιπροσώπευσε την πόλη της Μονεμβασίας, τόπο καταγωγής του οίνου Malvasia, καθώς και ο κ. Γιώργος Τσιμπίδης, εκπρόσωπος της Οινοποιητικής Μονεμβασίας, με έδρα τις Βελιές, η οποία παράγει τον οίνο Malvasia.

Επίσης συμμετείχε αντιπροσωπεία από την ΟΤΔ της Κεντρικής Ίστριας, στην Κροατία, μια περιοχή που βρίσκεται κατά μήκος της διαδρομής που ιστορικά μεταφερόταν από την Ελλάδα το κρασί στην Ιταλία. Να επισημάνουμε ότι η περιοχή της Ιστριας,  φιλοξενεί εδώ και 28 χρόνια το «Vinistra», ένα διεθνές φεστιβάλ αφιερωμένο στο κρασί, όπου πραγματοποιείται ο διεθνής διαγωνισμός «The world of Malvasia».

Με πληροφορίες από: facebook.com/galdelducato

Check Also

Κάστρο Μονεμβασίας: 11 προσλήψεις από την ΕΦΑΛΑΚ για το επιθαλάσσιο τείχος

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας ανακοίνωσε νέες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη, συνολικά 11 θέσεων, οι οποίες αφορούν …

G-EZ117CQG76