UA-49499200-1

Ο Μικρός Κλέφτης ζωντανεύει από τη Θεσσαλονίκη στη ψηφιακή σκηνή του Onnasis Channel

Tο Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει τους συναυλιακούς χώρους της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής, με μια σειρά κινηματογραφημένων liveperformances συγκροτημάτων και καλλιτεχνών της ελληνικής εναλλακτικής μουσικής σκηνής, τo STAGESA/LIVE. Με αυτή την κίνηση, βρίσκεται δίπλα στους καλλιτέχνες, αλλά και σε όλους όσοι αποτελούν μέρος της μουσικής σκηνής − τεχνικούς, φωτιστές και όλους τους επαγγελματίες, χωρίς τους οποίους δεν θα έφτανε ποτέ σε εμάς η μουσική που μας έχει (δια)μορφώσει.

Το STAGES A/LIVE εκπέμπει και πάλι από τη Θεσσαλονίκη. Την Κυριακή 9 Μαΐου 2021, στις 23:00, ο Μικρός Κλέφτης έρχεται στο STAGES A/LIVE, ζωντανεύοντας τη σκηνή του WE στη Θεσσαλονίκη. Ένας από τους πιο συνεπείς δισκογραφικά και παραγωγικούς MCs της εγχώριας ραπ σκηνής, ανεβαίνει στην ψηφιακή σκηνή του Onassis Channel στο YouTube, για να μας χαρίσει ένα live γεμάτο από την αυτοσχεδιαστική του ικανότητα, αλλά και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που έχουμε αγαπήσει σε αυτόν, κινηματογραφημένο από τον Χρήστο Σαρρή.

Το να είσαι MC σημαίνει να εμπνέεις το πλήθος τραγουδώντας με ιδιαίτερο χαρακτήρα στίχους με εξίσου ιδιαίτερο νόημα. Όμως, το να θεωρείσαι ένας από τους καλύτερους MCs από μια μεγάλη μερίδα του ελληνόφωνου χιπχοπ κοινού, είναι κάτι που δύσκολα μπορείς να κατακτήσεις.

Ο Μικρός Κλέφτης (ΜΚ) είναι βετεράνος του είδους, με είκοσι και πλέον χρόνια πίσω από το μικρόφωνο και άπειρες sold-out συναυλίες, ενώ έχει εμπνεύσει μια ολόκληρη γενιά MCs να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στη ραπ, παραμένοντας ταυτόχρονα πάντα επίκαιρος και φρέσκος. Διάσημος για τον ξεχωριστό τρόπο που φτιάχνει ρίμες, αλλά και για τα πηγαία freestyleskills του, που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό στις ζωντανές εμφανίσεις του, ο Μικρός Κλέφτης είναι ένας από τους πρώτους MCs που έφεραν το χιπχοπ στη βόρεια Ελλάδα.

Ο εναλλακτικός urban πολυχώρος WE, σε ένα ιστορικό, εγκαταλελειμμένο κτίριο της Θεσσαλονίκης, φιλοξένησε έως σήμερα κάποιους από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της σύγχρονης ελληνικής ραπ, πανκ και ροκ σκηνής. Άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές του 2015 και μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να κατακτήσει μια θέση ανάμεσα στους πιο σημαντικούς συναυλιακούς χώρους της Θεσσαλονίκης. Στη σκηνή του WE έχουν ανέβει εκατοντάδες καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Ο Anser, o 12ος Πίθηκος, οι Social Waste, o Βέβηλος, οι Panx Romana, ο Παύλος Παυλίδης και ο Γιάννης Αγγελάκας, ο BloodyHawk, οι Warhaus, οι City of the Sun, οι Χατ Τρικ, οι VodkaJuniors, ο Novel 729, οι BadMovies, o Ψαραντώνης, ο Εισβολέας και άλλοι έδωσαν ζωή στο κτίριο επί της λεωφόρου 3ης Σεπτεμβρίου. Όπως και η νέα γενιά των καλλιτεχνών, κατάφερε να χαρίσει αμέτρητες αναμνήσεις στη νεολαία της πόλης.

Το STAGES A/LIVE είναι μια σειρά από συναυλίες χωρίς θεατές, αλλά με πολλή μουσική, στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Ένα εναλλακτικό ψηφιακό world tour με αγαπημένες μπάντες και καλλιτέχνες, καθώς και όλα όσα έχουμε ζήσει μαζί τους σε ιστορικά live του παρελθόντος.

Το βίντεο θα μείνει διαθέσιμο έως 31/07/2021.

Πηγή: onassis.org

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76