UA-49499200-1

Ο καθηγητής Ναυτικής Μετεωρολογίας Ν. Μαζαράκης στο Naftemporiki TV

Για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φετινού καλοκαιριού στη Μεσόγειο και για την κακοκαιρία Daniel μίλησε στο κανάλι της «Ναυτεμπορικής» και στην εκπομπή «07.00- 10.00» με τη Μαρία Σμιλίδου ο Νίκος Μαζαράκης, Καθηγητής Ναυτικής Μετεωρολογίας και Διευθυντής του ελληνικού γραφείου της νορβηγικής εταιρείας STORMGEO.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία της Ναυτικής Μετεωρολογίας ο κ. Μαζαράκης ανέφερε πως πρόκειται για τον κλάδο που ασχολείται με την πρόγνωση στους ωκεανούς. «Η Ναυτική Μετεωρολογία εξηγεί στον ναυτικό αυτά που θα χρησιμοποιήσει στο καράβι για να έχει ένα ασφαλές ταξίδι» είπε.

Τόνισε ακόμη πως «η Μεσόγειος είναι μια κλειστή θάλασσα, η οποία αντιδρά πολύ πιο γρήγορα σε όλες τις κλιματικές αλλαγές που βλέπουμε, το φετινό καλοκαίρι ήταν ένα πολύ θερμό καλοκαίρι, δημιουργήθηκε μια περιβαλλοντική θέρμανση της θάλασσας της Μεσογείου». «Αυτό το φορτίο θερμότητας βλέπουμε τι μπορεί να προκαλέσει, το τελευταίο παράδειγμα είναι η κακοκαιρία Daniel που είναι ένας μεσογειακός κυκλώνας, η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, θα βλέπουμε συχνότερα τέτοια φαινόμενα» εκτίμησε.

Να υπενθυμίζουμε τέλος πως ο κ. Μαζαράκης έχει την καταγωγή του από τη Μονεμβασία, μια και η μητέρα του Γεωργία Κισσαμιτάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κάστρο Μονεμβασίας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Απαγόρευση καύσης από σήμερα 15/4 σε όλη την Πελοπόννησο

Απαγορεύεται η χρήση πυρός από σήμερα 15 Απριλίου 2024 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξαιτίας των καιρικών …

G-EZ117CQG76