UA-49499200-1

Ο εορτασμός των Ονομαστηρίων του Σεβ. Ποιμενάρχη μας στους Μολάους

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής του Αγίου Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, που εόρταζε τα Ονομαστήριά του, συλλειτούργησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδος κ. Αντώνιο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευσταθίου εντός του Ιδρύματος χρονίως πασχόντων, ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ στους Μολάους, ενώ συμπροσευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Προς το εκκλησίασμα απηύθυνε τον μελίρρυτο και μεστό νοημάτων λόγο του ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στις αρετές του τιμώμενου Αγίου επικεντρώνοντας στην βαθιά πίστη, τη θυσιαστική αγάπη του προς τον συνάνθρωπο και την ιώβεια υπομονή του στις πολλές δοκιμασίες που γνώρισε στην πολυκύμαντη ζωή του. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μίλησε με θερμά λόγια για τον σεπτό Ποιμενάρχη μας, τον οποίο χαρακτήρισε Δώρο Θεού για την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Μάλιστα, εμφανώς συγκινημένος, έκανε μία αναφορά στην παιδική του ηλικία, όταν είχε την χαρά να γνωρίσει τον Σεβασμιώτατο κ. Ευστάθιο και από εκείνη την στιγμή τον έθεσε πνευματικό οδοδείκτη  στη ζωή του, επισημαίνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι αποτελεί εμπνευστή του σε κάθε βήμα της αρχιερατικής του διακονίας. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο υγεία και μακροημέρευση, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το πλούσιο πνευματικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών για τα συγκινητικά και πηγαία λόγια του, υπογραμμίζοντας ότι τα δέχεται ως διακριτική υπόδειξη για το πώς τον θέλει η Εκκλησία και για το πώς πρέπει να πορεύεται στον υπόλοιπο χρόνο της ζωής του. Επίσης ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Γλυφάδος, ο οποίος συμμετείχε και τις δύο ημέρες στις ιερές ακολουθίες, τους Βουλευτές Λακωνίας κυρίους Αθανάσιο Δαβάκη και Νεοκλή Κρητικό, τους Δημάρχους Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιο Χριστογιαννόπουλο, Γορτυνίας κ. Ευστάθιο Κούλη  και Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη, τους υπόλοιπους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και τον ευσεβή λαό, που θέλησε να εκδηλώσει με την παρουσία του την αγάπη προς το πρόσωπό του.

Κατακλείοντας τον ευχαριστήριο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος κ. Ευστάθιος ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους και στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας υγεία, σωματική και πνευματική, έκανε προτροπή σε κάθε χριστιανό να αγαπά χωρίς όρους και όρια, να δουλεύει για τη Δόξα του Θεού, τον έπαινο της Εκκλησίας και για να δίνει χαρά στον συνάνθρωπο, ενώ ευχήθηκε τόσο ο Άγιος Ευστάθιος, όσο και οι υπόλοιπο Άγιοι της Εκκλησίας μας να μας δείχνουν την Επουράνια Βασιλεία, στην οποία όλοι έχουμε κληρονομικά δικαιώματα, να μας δείχνουν παράλληλα τη γη στην οποία θα επιστρέψουμε και να μας δίνουν δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις δοκιμασίες της ζωής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ευεργετών του Ιδρύματος.

Να σημειώσουμε ότι στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας ευχήθηκαν με επιστολές, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος Γ΄, Αρχιερείς άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, το σύνολο των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος και πολλοί αξιωματούχοι της Πολιτείας.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης

ΦΩΤΟ: Δημήτριος Σκιαδάς

 

Check Also

Εγκρίθηκε η ίδρυση εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου στο Kαστόρι

Την έγκριση ίδρυσης Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Καστόρι, από το αρχηγείο πυροσβεστικού σώματος, γνωστοποίησε με …

G-EZ117CQG76